Noaptea Institutelor Culturale, la a zecea ediție!

Institutul Francez din București a pregătit pentru cea de-a zecea ediție a Nopții Institutelor Culturale (NIC) proiecții de filme, expoziții, un concert de jazz, precum și un performance muzical și video, câteva dintre aceste evenimente fiind organizate în colaborare cu alte institute culturală din Capitală.

Astfel, programul zilei de 24 iunie va începe la ora 17,00, cu o expoziție dedicată actriței franco-germane Romy Schneider, eveniment organizat în parteneriat cu Forumul Cultural Austriac și cu sprijinul Muzeului Austriac de Teatru și al Arhivei Vieneze de Film, informează Institutul Francez, prin intermediul unui comunicat, informează Agerpres.

Cele 13 panouri care vor fi expuse pe terasa Institutului Francez propun o incursiune prin viața zbuciumată a celebrei actrițe. Momentul de deschidere va fi urmat de proiecția, la cinema Elvira Popescu, a primului film din trilogia „Sissi”, realizat de Ernst Marischka.

Mediateca Institutului Francez din București va găzdui, de la ora 18,00, o expoziție de design de carte, cu desene care ilustrează procesul de lucru, precum și un material video instructiv. Proiectul „Cele mai frumoase cărți din România”, realizat în colaborare cu arhitectul George Marinescu, pune în valoare opera artistului Răzvan Anton.

Concertul de jazz „Border lines”, susținut de muzicienii francezi Stephane Tsapis, Marc Buronfosse și Arnaud Biscay, va avea loc de la ora 19,30, sala Elvira Popescu. Organizat în parteneriat cu Green Hours, acest moment muzical propune o călătorie acustică între Europa și Asia, redând numeroase influențe muzicale.

Spectatorii o vor putea urmări din nou pe actrița Romy Schneider la cinematograful Elvira Popescu, de la ora 21,30. Filmul „La Passante du Sans-Souci”, în regia lui Jacques Rouffio, adaptat după romanul omonim al scriitorului francez Joseph Kessel, va fi difuzat cu sprijinul Forumului Cultural Austriac și al Institutului Goethe.

Spectacolul „Mademoiselle Cantatrice” va oferi publicului ocazia de a asista la un „performance muzical și video unic”.

„Începând cu ora 23,00, creația artistului plastic Lionel Lauret, care a luat naștere pe insula Reunion în anul 2010, o va înfățișa pe cântăreața lirică Laetitia Volcey sub forma unei siluete de patru metri, animată de proiecții video”, anunță organizatorii.

Noaptea Institutelor Culturale cuprinde în acest an peste 50 de evenimente propuse de 15 instituții culturale. Programul evenimentului organizat de EUNIC București, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România, se va desfășura în intervalul orar 12,00 — 2,30 în 12 spații culturale din Capitală: ArCuB — Hanul Gabroveni, British Council, Centrul Ceh, Centrul Cultural Turc „Yunus Emre”, Green Hours, Goethe-Institut, Institutul Balassi — Institutul Maghiar din București, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Român, Institutul Francez, Institutul Italian de Cultură și Spațiul Public European.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.