Un autocar cu copii din Iași, răsturnat în Brașov. Patru morți!

0

Un accident grav s-a produs, vineri, pe DN1, în Braşov. Un autocar plin cu copii s-a răsturnat. Trei adulţi şi un copil şi-au pierdut viaţa. Alte zeci de persoane au fost rănite. Potrivit prefectului Ciprian Băncilă, a fost pus în aplicare Planul Roşu de Intervenţie.

Un număr de 31 de persoane – 28 de copii şi trei adulţi – se aflau în autocarul care s-a răsturnat, vineri, în judeţul Braşov, anunţă Ministerul Sănătăţii, precizând că toţi răniţii în stare gravă vor fi transportaţi la spitale din Braşov.

Victimele din autocarul care s-a răsturnat în localitatea Perşani, între Braşov şi Făgăraş, sunt din Iaşi. Conform primelor informaţii furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, autocarul transporta copii, elevi ai Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi şi de la Palatul Copiilor din Iaşi, la un festival din Arad.

„ISJ a primit de la directorul Palatului Copiilor din Iasi informatiile despre accidentul grav petrecut la Brasov. Cu durere si cu ingrijorare pentru cei implicati in accident, va transmitem ca grupul din autocar era format din 34 de elevi si 2 profesori de la Palatul Copiilor din Iasi si de la Colegiul National de Arta O. Bancila, componenti ai ansamblului folcloric HORA, care se deplasau catre Arad, pentru a participa la un festival international de folclor al copiilor, „Așa-i jocul pe la noi”, desfășurat la teatrul de vară din Arad (17-19 iunie). Palatul Copiilor incheiase un contract cu transportatorul pentru aceasta deplasare.” se arată într-un comunicat de presă al ISJ Iași.

 „Am aflat cu tristețe despre accidentul petrecut pe drumul între Brașov și Făgăraș. Sper în însănătoșirea grabnică a tuturor celor răniți și îmi exprim sincere condoleanțe pentru familiile celor care au pierit. Am luat legătura cu autoritățile, care fac tot posibilul pentru limitarea consecințelor și acordarea ajutorului la fața locului”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.Potrivit martorilor este posibil ca accidentul să se fi produs din cauza unei defecţiuni tehnice. Autocarul oprise înainte de accident la restaurantul de la Perşani unde pasagerii au luat masa. Imediat după ce au pornit din nou la drum, la câteva sute de metri s-a produs accidentul.

Potrivit martorilor de la roţile autocarului ieşea fum negru semn că ar putea fi vorba de o defecţiune tehnică. De asemenea este posibil ca şoferul să fi frânat violent.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.