Putin susține că premierul britanic a șantajat UE!

Share:

Premierul britanic David Cameron a organizat referendumul privind apartenența Regatului Unit la UE pentru a ‘șantaja Europa’ sau ‘pentru a o înfricoșa’, a sugerat vineri, la Sankt-Petersburg, președintele rus Vladimir Putin, relatează AFP.

„De ce a organizat el (David Cameron) acest referendum? Pentru a șantaja Europa? Sau pentru a o înfricoșa? Care este scopul, dacă el însuși este împotriva’ unei ieșiri a Regatului Unit din Uniunea Europeană?, a întrebat președintele rus, în cursul unei întrevederi cu reprezentanți ai agențiilor de presă, între care AFP.

‘Aceasta nu este problema noastră, este problema poporului britanic. Eu am opinia mea pe acest subiect, dar nu doresc să mă exprim în avans’, a adăugat el, dând asigurări că este imposibil să se „vorbească de rezultate’. ‘Cine poate să le prezică? ‘Nimeni nu poate să le prezică (…) Cred ca ar fi incorect din partea mea să fac acest lucru „, a adăugat președintele rus.

Britanicii vor decide la 23 iunie dacă părăsesc UE, în timp ce campania pentru referendum va rămâne suspendată sâmbătă, la două zile de la uciderea deputatei pro-UE Jo Cox, iar sondajele de opinie indică ambele tabere la egalitate.

‘Unii experți spun că Brexit-ul se va face în detrimentul Europei. Dar alții consideră că UE va fi mai stabilă’, a continuat președintele rus, luând exemplul pescarilor englezi.

‘Ei explică cât de greu este să trăiești cu aceste restricții privind pescuitul. Dar există avantaje în alte sectoare’, a spus Vladimir Putin. ‘Dacă ar fi să cântăriți aceste lucruri, este foarte complicat’ de ales, a adăugat liderul de la Kremlin.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.