Hollande vrea Marea Britanie în interiorul UE

Share:

Președintele francez Francois Hollande și-a exprimat marți dorința pentru „cel mai încrezător răspuns în viitorul Europei”, altfel spus menținerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, la referendumul de joi din Regatul Unit, pentru că „în caz contrar vom suferi cu toții consecințele”, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Marea Britanie este în Europa, Marea Britanie face parte din Europa, Marea Britanie poartă valorile Europei. Iată de ce ne dorim cel mai încrezător răspuns în viitorul Europei alături de Marea Britanie”, a spus președintele francez într-o conferință de presă comună cu președintele ucrainean Petro Poroșenko la Palatul Elysée.

„Am reamintit în mai multe rânduri cât de atașați am fost ideii ca poporul britanic, prin alegerile sale făcue de-a lungul anilor, să poată să rămână pe deplin în Europa”, a mai spus șeful statului francez.

„Vrem o Europă solidară cu Ucraina și ne bazăm mult pe alegerea înțeleaptă a britanicilor”, a spus la rândul său Petro Poroșenko, la sfârșitul întrevederii sale cu Francois Hollande.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.