Se majorează indemnizația pentru creșterea copilului!

0

De la 1 iulie, indemnizaţia pentru creşterea copilului se majorează. Guvernul a adoptat, în şedinţa de astăzi, ultimele modificări ale acestei legi, care stabilesc modul de aplicare a noilor drepturi şi care vin, totodată, să simplifice metodologia de solicitare a indemnizaţiei. Aproximativ 78.000 de persoane aflate în prezent în plata indemnizației vor beneficia de indemnizația minimă majorată de la 600 lei la 1.062 lei şi circa 5.500 de persoane care primesc în prezent indemnizația maximă vor beneficia de eliminarea plafonului. Efortul bugetar se ridică la aproximativ 226 de milioane de lei.

Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul de hotărâre care modifică normele de aplicare a legii privind indemnizaţiile de creştere a copiilor.

În Hotărârea de Guvern de astăzi, practic, stabilim o procedură unitară pentru drepturile de indemnizaţie pentru creşterea copilului, dar şi ale celorlalte drepturi prevăzute în OUG 111/2010. Aici discutăm de persoane care aveau deja drepturi stabilite la data de 1 iulie. Ceea ce este foarte important de comunicat este că din 180.000 de beneficiari ai acestui act normativ pentu 140.000 recalculările se vor face automat. Prin urmare 140.000 din 180.000 – nu va fi nevoie pentru aceşti oameni să vină la ghişee, nu trebuie să facă noi documente, a declarat ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru.

Potrivit Ministerului, aproximativ 78.000 de persoane aflate în prezent în plata indemnizației vor beneficia de indemnizația minimă majorată de la 600 lei la 1.062 lei şi circa 5.500 de persoane care primesc în prezent indemnizația maximă vor beneficia de eliminarea plafonului. Pentru 52.000 de persoane aflate în plată cuantumul indemnizației va rămâne neschimbat.

Stimulentul de inserție se va majora pentru 39.000 de persoane aflate în plata acestuia, în condițiile în care perioada de acordare a stimulentului de inserție se va prelungi pentru aproximativ 2.000 persoane.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.