Hollande, mesaj pentru britanici înaintea referendumului

Share:

Viitorul Uniunii Europene este cel pus în joc la referendumul de joi din Marea Britanie privind rămânerea sau ieșirea acestei țări din UE, a estimat miercuri președintele Franței, Francois Hollande, informează AFP.

„Nu doar viitorul Marii Britanii în UE este pus în joc (la referendum), ci și cel al UE”, a declarat șeful statului francez. Potrivit lui Francois Hollande, „plecarea unei țări care este geografic, politic, istoric în UE ar avea neapărat consecințe extrem de grave”.

El a avertizat că Parisul consideră o eventuală „plecare” a Londrei ca fiind „ireversibilă” și a atenționat împotriva „riscului foarte serios” pentru britanici de a „nu mai putea accede la piața unică europeană” în caz de Brexit, potrivit Agerpres.

Șeful statului francez și-a exprimat intenția de a veni, „a doua zi după votul britanic, cu inițiative împreună cu toți partenerii noștri”, în special cu Angela Merkel, cancelarul federal german.

„Indiferent ce se va întâmpla mâine, inițiative vor fi luate și vom evalua construcția europeană”, a conchis președintele francez.

Francois Hollande a făcut aceste declarații după ce l-a primit la Paris pe premierul slovac Robert Fico, a cărui țară va asigura președinția prin rotație a UE, începând cu 1 iulie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.