Ministerul de Finanțe caută soluții pentru a sprijini TVR

Ministerul de Finanțe caută soluții astfel încât un potențial sprijin financiar pentru TVR să nu intre sub incidența ajutorului de stat, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, într-un briefing la Palatul Victoria.

„Se caută încă soluții. După cum știți, Ministerul de Finanțe este proactiv în căutarea de soluții împreună cu TVR. Singura problemă pe care încearcă să o rezolve în acest moment Ministerul de Finanțe este ca acești bani, pe care TVR ar trebui să îi primească pentru a i se ridica suspendarea de la EBU, să nu intre sub incidența ajutorului de stat. (…) S-au căutat soluții, au fost discuții inclusiv cu Comisia Europeană. Din momentul în care există o rezolvare pe acest subiect al ajutorului de stat, în acel moment va fi un proiect de lege”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, informează Agerpres.

La începutul lunii iunie, Guvernul anunța că va fi adoptată o ordonanță de urgență care va crea cadrul legal pentru a permite achitarea de către Televiziunea publică a datoriei către EBU.

„Nu e vorba de realocări suplimentare pentru plata acestor datorii. Ceea ce se întâmplă, de fapt, este crearea cadrului legal. După cum vă amintiți, în momentul în care a apărut această dispută legată de pierderea unor drepturi de televiziune din partea TVR, legate de diferite manifestări artistice sau sportive sau programe, Guvernul a constatat că nu are cadrul legal pentru a interveni în sprijinul Televiziunii publice în perspectiva susținerii obligațiilor constituționale pe care TVR le are în spațiul public românesc. În consecință, Ministerul de Finanțe va propune o ordonanță de urgență prin care să creeze acest cadru, prin care o parte din suma pe care televiziunea o primește de la bugetul central pentru susținerea unor relee și a spațiilor de transmisie — adică cheltuieli cu închirierea spațiilor pentru agenții economici din domeniul comunicațiilor (…) — deci acești bani care sunt deja alocați în momentul în care se constituie bugetul vor putea fi utilizați de Televiziunea publică prin intermediul MF pentru plata datoriilor la EBU”, afirma fostul purtător de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.