NATO nu poate contracara o invazie rusă în Europa!

0

La ora actuală, NATO nu ar fi în stare să contracareze o eventuală invazie rusă în Europa, a avertizat Generalul Ben Hodges, unul dintre responsabilii militari americani în Europa, citat de publicaţia germană Die Zeit.

„Este o realitate faptul că Rusia ar putea cuceri mai repede ţările baltice, decât am putea ajunge noi în acestea, pentru a le putrea apăra”, a declarat generalul Hodges pentru Die Zeit. El este comandantul forţelor terestre americane în Europa şi participă la manevrele militare Anaconda-16 ce se desfăşoară în Polonia.

Hodges este de acord cu ipoteza analiştilor militari care estimează că trupele ruse ar putea să ocupe capitalele baltice într-un timp mai scurt, între 26 -60 de ore.

La manevrele militare Anaconda -16 participă 31.000 de soldaţi din 24 de ţări care combat un agresor imaginar, poreclit „Uniunea Roşilor „care vizează ţările baltice şi nordul Poloniei. Aceste manevre militare se desfăşoară înaintea unui summit al NATO ce va avea loc la Varşovia, în zilele de 8 şi 9 iulie, exerciţiu ce va consacra totodată şi întărirrea prezenţei sale în Europa de Est.

După ce au fost criticate de către Rusia, actualele manevre au fost declarate oficial ca fiind manevre poloneze, şi nu ale NATO, pentru a nu supăra Moscova, a mai spus generalul american.

Consolidarea flancului estic al NATO, cea mai importantă schimbare în postura aliat militar de la sfârșitul Războiului Rece, urmează să fie aprobată la summitul de la Varșovia – o consecință a anexării Crimeii de către Rusia și a conflictului din estul Ucrainei.

Aceasta va însemna, inclusiv desfășurarea, prin rotaţie, la fiecare nouă luni, a unităților care, în total, o brigadă de blindate în țările baltice, în Polonia, în România și în Bulgaria.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.