Oprescu nu vrea să mai fie judecat la Tribunalul București

0

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, cere strămutarea procesului în care este judecat. Oprescu acuză Tribunalul Bucureşti de lipsă de imparţialitate.

„Doresc să am parte de un proces imparţial. Până acum, acţiunile tribunalului nu au fost imparţiale. Eu nu doresc să mă favorizeze nimeni dar doresc să fie un proces imparţial, pentru lucrul ăsta am făcut cererea”, a declarat Sorin Oprescu la Tribunalul Bucureşti unde a ajuns pentru un nou termen în procesul în care este judecat pentru mai multe infracţiuni de corupţie, informează mediafax.ro.

Fostul edil consideră că instanţa care îl judecă în prezent, Tribunalul Bucureşti, este lipsită de imparţialitate, motiv pentru care a introdus pe rolul Curţii de Apel Bucureşti o cerere de strămutare. Curtea va dezbate solicitarea lui Sorin Oprescu la data de 28 iunie.

Cererea a fost făcută după ce, la termenul din 08 iunie, trei dintre inculpaţi au cerut acord de recunoaştere a vinovăţiei.

În 20 noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Oprescu pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

În aceeaşi cauză sunt judecaţi Bogdan Popa, fost şef al Administraţiei Cimitirelor, Cristian Stanca, fostul şofer al lui Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, fost şef al Direcţiei Economice din Primăria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului, Florin Şupeală, fost director adjunct al Centrului, Claudiu Bengalici, administrator al unei societăţi comerciale, Ion Niţă şi Romeo Albu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.