Putin avertizează NATO

Moscova se vede obligată să ia măsuri de răspuns în condiţiile în care NATO îşi ‘intensifică retorica sa agresivă şi acţiunile sale agresive’ in apropiere de frontierele ruse, a declarat miercuri preşedintele rus, Vladimir Putin, într-un discurs pronunţat în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), citat de TASS şi RIA Novosti.

„NATO îşi intensifică retorica agresivă şi îşi consolidează acţiunile agresive în apropierea frontierelor noastre. În aceste condiţii, ne vedem obligaţi să acordăm o atenţie specială activităţilor legate de întărirea capacităţii de apărare a ţării noastre’, a reiterat Putin, vorbind într-o reuniune plenară a Dumei, care îşi încheie sesiunea săptămâna aceasta.

Noi alegeri pentru Dumă a fost stabilite de şeful statului rus la 18 septembrie, conform unui decret prezidenţial emis vinerea trecută.

Aşa cum a fost înainte de al Doilea Război Mondial, Moscova nu vede astăzi un răspuns pozitiv din partea partenerilor săi, a afirmat preşedintelui rus, a cărui declaraţie intervine în contextul în care Rusia comemorează miercuri 75 de ani de la invazia nazistă din 22 iunie 1941.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.