Rămâne sau nu Marea Britanie în UE?

Share:

A început numărătoarea inversă pentru referendumul în care britanicii decid dacă vor să rămână în Uniunea Europeană. Cu două zile înaintea votului, rezultatul este imposibil de anticipat-tabără pro-europeană și cei care susțin Brexitul- sunt aproape la egalitate. Și unii și ceilalți lansează astăzi ultimele mesaje, cu speranța că-i vor convinge pe nehotărâți.

Într-o nouă ieșire la rampă, aranjată în ultima clipă, premierul David Cameron, a vorbit despre importanța istorică a votului de joi; declarațiile televizată, din Downing Street 10, sunt destul de rare.

Campania pro-rămânerea în Uniune s-a axat pe beneficiile economice ale calității de membru și pe consecințele dramatice ale unei eventuale ieșiri. În timp ce susținătorii Brexit au agitat sperietoarea migrației, fără să facă vreo diferență între cetățenii comunitari care vin în Marea Britanie și cei din state din afară Uniunii.

Britanicii nu sunt la primul referendum european: în 1975, la doar doi ani de la aderarea la Comunitatea Economică Europeană, au fost chemați la urne pentru a spune dacă vor să continue să fie membri.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.