Canicula a ucis trei persoane în ultimele 24 de ore!

0

Trei persoane au murit în ultimele 24 de ore din cauza temperaturilor foarte crescute.

Un angajat de 43 de ani al societătății de salubritate din Iași, a decedat, miercuri, în timpul serviciului. Colegii săi au solicitat ajutorul echipelor de intervenție, însă acestea nu au putut să îl salveze, potrivit ziaruldeiasi.ro. Inspectoratul teritorial de muncă a început o anchetă pentru a verifica dacă societatea a respectat toate reglementările în ceea ce privește legislația muncii.

Un bărbat de 70 de ani a decedat în județul Vaslui în timp ce se întorcea de la piață. A treia victimă a fost în județul Argeș, unde un cioban de 50 de ani și-a pierdut viața în timp ce păzea oile.

Un număr de 1.537 de solicitări au fost înregistrate la Serviciul de Ambulanță București – Ilfov de miercuri dimineață de la ora 8,00 până joi dimineață la aceeași oră, a declarat managerul instituției, Alis Grasu.

„De ieri dimineață până astăzi dimineață au fost înregistrate 1.537 de solicitări. Dintre acestea 856 reprezentau urgențe de cod roșu și cod galben. 192 de persoane se aflau în loc public, dintre acestea 69 au prezentat lipotimii și sincope”, a afirmat medicul.

Meteorologii prelungesc până sâmbătă atenționarea Cod galben de caniculă

Meteorologii au prelungit până sâmbătă, 25 iunie, atenționarea Cod galben de caniculă persistentă și disconfort termic accentuat, aceasta fiind emisă pentru 10 județe din vestul și sudul țării. Județele afectate sunt Giurgiu, Teleorman, Gorj, Dolj, Mehedinți, Caraș Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 24 — 25 iunie, în Banat, Crișana, Maramureș, sudul Olteniei și al Munteniei și pe arii restrânse în celelalte regiuni, vremea se va menține caniculară. Se vor înregistra temperaturi maxime frecvent în jur de 35 de grade Celsius, iar noaptea vor fi valori minime ce nu vor scădea sub 20 de grade Celsius.

Meteorologii precizează că în zonele montane și submontane instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și, mai ales după-amiaza și seara, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină.

De asemenea, meteorologii au emis pentru joi, 23 iunie, o atenționare Cod galben de caniculă persistentă și disconfort termic accentuat pentru 21 de județe, inclusiv Capitala.

Astfel, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei, în jumătatea sudică a Olteniei și a Moldovei și pe arii restrânse în celelalte regiuni, vremea va fi caniculară. Se vor înregistra temperaturi maxime frecvent în jur de 35 de grade, iar noaptea va fi tropicală, cu valori minime ce nu vor scădea sub 20 de grade.

În zonele montane, în nord-estul și centrul țării și izolat în restul teritoriului, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și, mai ales după-amiaza și seara, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.