Hotelul Triumf va deveni sediu de instituții publice
Hotelul Triumf din Capitală, unul dintre cele mai valoroase active aflate în portofoliul RA-APPS, dar pentru care licitațiile de vânzare eșuează de 10 ani din lipsă de ofertanți, va fi transformat în sediu de instituții publice.
Transformarea unui hotel de o asemenea anvergură în spațiu pentru instituții publice va reprezenta o premieră pentru România după 1989.
Hotelul Triumf, clasificat la două stele și cu o suprafață de aproape 6.000 de metri pătrați, este amplasat pe un teren de 15.000 de metri pătrați lângă Bulevardul Kiseleff din Capitală, zonă ultracentrală a Bucureștiului, și dispune de 98 de camere și apartamente pe 4 etaje, un restaurant cu o capacitate de 120 de locuri și o grădină de vară cu 60 de locuri.
Surse oficiale au declarat pentru Profit.ro că, în condițiile în care nu au fost găsiți doritori care să cumpere hotelul, Guvernul a solicitat Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) ca activul să fie retras de pe lista imobilelor scoase la vânzare.
Mai mult, cum Direcția Națională Anticorupție a solicitat Guvernului, conform acelorași surse, să îi fie asigurat un nou sediu central, având în vedere că imobilul din strada Știrbei Vodă, în care funcționează în prezent nu mai corespunde cerințelor de personal și activității instituției, hotelul Triumf a fost propus acesteia ca sediu, oferta fiind considerată atractivă. În consecință, DNA, dar și Ministerul Justiției, de asemenea interesat să se mute în acest spațiu, au început evaluarea imobilului în vederea preluării acestuia de la RA-APPS.
„Reprezentanți ai DNA și ai Ministerului Justiției au început deja să analizeze la fața locului modul în care sunt dispuse spațiile ce fel de lucrări de renovare și reamenjare ar trebui realizate și calculează totodată bugetul necesar în acest scop. În cazul în care DNA și Ministerul Justiției vor ajunge la concluzia că Hotelul Triumf este adecvat ca sediu, Guvernul va aproba în scurt timp transferul clădirii”, au declarat pentru Profit.ro sursele citate.
Și reprezentanții nou-înființatei Agentii Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate s-au arătat interesați să se mute în clădire, dar pare să fi renunțat între timp la idee. În acest moment, Guvernul așteaptă decizia DNA și pe cea a Ministerului Justiției, care analizează costurile și modul în care clădirea s-ar adecva la necesitățile acestor instituții.