Liberalii contestă numirea lui Marian Enache la CCR!

0

Senatorii PNL au contestat la Curtea Constituțională numirea lui Marian Enache în funcția de judecător al Curții, pe motiv că acesta nu a avut susținerea unui grup parlamentar.

„Am depus sesizarea marți. Sesizăm faptul că numirea nu s-a făcut corect procedural. Senatul trebuia să facă această numire, propunerile trebuiau făcute de grupuri de senatori sau deputați, a fost o autopropunere. Colegii senatori de la PSD au spus că îl susțin, au declarat așa și nu au venit cu nicio adresă”, a declarat, pentru Agerpres, senatorul liberal Cătălin Boboc.

Senatul a decis, pe 7 iunie, numirea deputatului Marian Enache în funcția de judecător la Curtea Constituțională, acesta obținând 80 voturi „pentru” și 37 „împotrivă”. În schimb, candidaturile senatoarei Ruxandra Jipa și judecătoarei Mona Lisa Neagoe, propusă de PNL, au fost respinse. Atunci, senatorii liberali au contestat, în plen, candidatura deputatului Marian Enache, arătând că, potrivit legii, acesta trebuia să fie susținut de un grup parlamentar sau de alți deputați ori senatori.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.