Lupta strînsă între cele două tabere în Marea Britanie!

Share:

Banca de investiții JP Morgan a declarat că analiza sa a recentelor sondaje privind referendumul asupra apartenenței Marii Britanii la Uniunea Europeană arăta pentru tabăra „In/Remain” – pentru a rămâne în UE – un ușor avans miercuri, cu o zi înainte ca britanicii să meargă la urne, informează Reuters. şi un sondaj YouGov pentru ziarul The Times miercuri arată acelaşi lucru. Pe de altă parte, potrivit unui sondaj al Institutului Opinium, grupul politic favorabil ieşirii Marii Britanii din UE are o susţinere mai mare cu un procent.

Campania pentru ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană și-a recăpătat avansul asupra taberei rivale „Out” (afară) înaintea referendumului de joi asupra apartenenței la UE, potrivit unui sondaj YouGov pentru ziarul The Times miercuri, informează Reuters.

Tabăra „In” conduce asupra „Out” cu 51%, față de 49%, respectiv, după un calcul al prezenței la vot și intervievarea persoanelor care au răspuns inițial „nu știu” cum probabil vor vota, a declarat Sam Coates, redactor politic adjunct la The Times într-un mesaj pe Twitter.

Un sondaj anterior YouGov pentru The Times punea „Out” înainte, amintește Reuters.

De asemenea, potrivit unui sondaj ComRes publicat miercuri și citat de Reuters, campania pentru menținerea Marii Britanii în Uniunea Europeană și-a extins avansul asupra taberei „Out”, cu o zi înaintea referendumului privind UE.

Sondajul telefonic, realizat pentru ziarul Daily Mail și televiziunea ITV între 17 și 22 iunie, arată că „In” are un avans asupra „Out” de 48%, față de 42% pentru ieșirea din UE.

Un sondaj ComRes anterior pentru ziarul Sun, care a fost publicat la data de 14 iunie, acorda „In” un avans de doar un singur punct, amintește Reuters.

„Pe baza datelor deținute, procesul nostru… sugerează un avans de 2 puncte procentuale în medie pentru „Remain” în sondajele publicate în această săptămână, cu aproximativ 9% din voturi pentru indeciși”, a declarat economistul de la JP Morgan Malcolm Barr într-un e-mail.

Barr a adăugat că „subiectiv” el vede o șansă de aproximativ 45% ca Marea Britanie să părăsească UE, în comparație cu o șansă de 25% evaluată la casele de pariuri, adaugă Reuters.

Potrivit unui sondaj al Institutului Opinium, grupul politic favorabil ieşirii Marii Britanii din UE are o susţinere de 45%, în timp ce mişcarea care susţine rămânerea ţării în comunitatea europeană este creditată cu 44%.

Sondajul precedent, efectuat sâmbătă, arăta un scor de 44% pentru ambele grupuri politice.

Un alt sondaj, difuzat de Institutul TNS, relevă că 43% dintre respondenţi sunt favorabili ieşirii ţării din UE, în timp ce 41% se opun iniţiativei.

În ultimele săptămâni, tabăra favorabilă ieşirii Marii Britanii din UE a obţinut progrese, dar nu depăşise niciodată ca popularitate grupul politic care pledează pentru menţinerea ţării în Blocul comunitar.

Marea Britanie organizează joi referendum pe tema apartenenţei la Uniunea Europeană.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.