Șapte persoane au murit din cauza caniculei!

0

Canicula din ultimele zile a făcut deja mai multe victime în România. Doi bărbaţi şi o femeie au murit din cauza complicaţiilor determinate de temperaturile crescute. Alţi doi pacienţi sunt internaţi în stare critică din motive similare.

Trei oameni au murit joi, la Vaslui, într-un interval de o oră, din cauza caniculei, ridicând la şapte numărul total al victimelor căldurii, la nivelul României. Alte trei persoane au murit în judeţul Iaşi. Primul pacient care a decedat se afla la muncă în timp ce i s-a făcut rău. Bărbatul în vârstă de 32 de ani, angajat la Salubris, a fost preluat din stradă cu o temperatură centrală de 43.3 grade Celsius. „Pacientul cu hipertermie severă a fost transportat din stradă în UPU, însă când a ajuns aici a intrat în stop cardio-respirator. A fost resuscitat, dar din păcate fără rezultat”, a declarat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Diagnosticul iniţial pentru ceilalţi doi pacienţi decedaţi a fost de infarct, respectiv de embolie pulmonară. Victimele, un bărbat de 66 de ani din Iaşi şi o femeie de 58 de ani din Rediu, s-au stins din viaţă după ce au suferit un stop cardio-respirator şi nu au mai răspuns manevrelor de resuscitare. Potrivit reprezentanţilor Spitalului „Sfântul Spiridon” alţi doi pacienţi, în vârstă de 39, respectiv 41 de ani, se află în comă din cauza cauza căldurii.

Potrivit România TV, în ultimele 24 de ore şapte persoane şi-au pierdut viaţa din cauza caniculei, la nivelul întregii ţări. Pe lângă cei trei de la Iaşi, alţi trei oameni au murit în judeţul Vaslui. Totodată, un bărbat din Bârlad a murit, joi, răpus de căldură. Bărbatul, care obişnuia să îşi facă veacul prin cimitir, a fost găsit fără suflare, joi, la orele amiezii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.