Documentar de excepție la TIFF Sibiu

0

Pentru prima dată în România, cinefilii au avut ocazia să vadă vineri, de la ora 22.00, în Piața Mare din centrul Sibiului, documentarul american „Pele: Nașterea unei legende”, într-o proiecție gratuită, în aer liber, la care sunt așteptați 2.000 de spectatori.

Filmul a fost produs în acest an de regizorii Jeff Zimbalist și Michael Zimbalist. În rolurile principale joacă actorii Vincent D’Onofrio, Rodrigo Santoro și Colm Meaney. Documentarul prezintă drama și biografia marelui fotbalist brazilian Pele, dragostea lui pentru fotbal și viața acestuia pe străzile din Sao Paolo. Pele conduce Brazilia către prima lui cupa mondială la numai 17 ani, informează Agerpres.

Ziua de 24 iunie a fost și „cea mai plină din acest an” la TIFF Sibiu, conform organizatorilor. Pe lângă proiecția din Piața Mare și filmele de la Teatrul Gong, Librăria Habitus și Sala Astra Film Cinema, au fost programate două evenimente speciale: de la ora 21.45, în apropierea barajului de la Gura Râului, a avut loc proiecția filmului Tudo, iar de la ora 22.00, pe scena de pe lacul din Muzeul Astra, cinefilii sibieni au putut viziona Valul ucigaș. Evenimentul de la Gura Râului a inclus și un picnic tradițional cu delicatesuri din Mărginimea Sibiului și două concerte, corul Concertino din Gura Râului și duo-ul Romulus Cipariu și Dan Bălășoiu, un duo țambal-vioară pe ritmuri de cafe-concert cu influențe folclorice.

De la ora 18.00, pe scena Teatrului Gong, Foley’Ala a fost prezentat un spectacol live multimedia intitulat Puzzle Suprarealist.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.