Evaluarea națională: Subiectele și baremul de la limba română!

EVALUARE NAŢIONALĂ 2016: SUBIECTE ŞI BAREME ROMANA, conform edu.ro. Afisarea rezultatelor va avea loc pe 1 iulie, pana la ora 16:00, iar depunerea contestatiilor se va face in aceeasi zi, intre orele 16:00 – 20:00. Rezolvarea contestatiilor se va face in perioada 2-4 iulie, iar pe 5 iulie vor fi afisate rezultatele finale.

Subiectele, dar și baremele  de la Limba română sunt prezentate de RomaniaTV.net.

Absolvenții claselor a VIII-a au avut, astăzi, de rezolvat două subiecte cu mai multe cerinţe, notate în total cu 78 de puncte. Alte 12 puncte puteau fi obţinute pentru redactarea întregii lucrări, iar zece puncte au fost acordate din oficiu.

Primul subiect a avut două cerinţe, una legată de analiza poeziei „Salcâmi”, de Anatol Baconsky, iar a doua, de redactare a unei compuneri de 150-250 de cuvinte în care elevii trebuiau să explice de ce poezia aparţine speciei pastel.

Elevii pot primi 42 de puncte dacă au rezolvat corect primul subiect.   La subiectul al doilea, elevii au primit un fragment dintr-un material publicat pe www.adevarul.ro, cu tema „”Grădina pierdută a Edenului”: locul în care ajungi doar cu elicopterul”, semnat de Andreea Marinaş.

Elevii au avut de răspuns la şase întrebări referitoare la textul dat şi de redactat o naraţiune de 150-250 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare reală sau imaginară petrecută într-o zonă turistică.

Pentru rezolvarea corectă a subiectului al doilea, elevii primesc 36 de puncte. De asemenea, alte 12 puncte sunt date pentru modul în care este redactată întreaga lucrare, unitatea compoziţiei, coerenţă şi vocabular.   Marţi, elevii care aparţin minorităţilor naţionale ce au urmat cursuri gimnaziale în limba maternă vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă, iar proba la Matematică, ultima din acest examen, se va desfăşura miercuri, 29 iunie.

Elevii vor afla notele pe care le-au luat pe 1 iulie, până la ora 16.00, pot depune contestaţii în aceeaşi zi, iar rezultate finale vor fi afişate pe 5 iulie. –

Subiecte română Evaluarea Nationala 2016. Calendar examene:

27 iunie 2016 – Limba şi literatura română – proba scrisă
28 iunie 2016 – Limba şi literatura maternă – proba scrisă
29 iunie 2016 – Matematică – proba scrisă
1 iulie 2016 – Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00)
1 iulie 2016 – Depunerea contestaţiilor (orele 16:00 – 20:00)
2 – 4 iulie 2016 – Rezolvarea contestaţiilor
5 iulie 2016 – Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.