Boagiu, rețeta diversiunii și a mizelor personale la PNL Sector 2!

0

Previzibil, de altfel, Anca Boagiu refuză să piardă controlul asupra filialei PNL Sector 2. De departe, principalul vinovat de pierderea alegerilor pentru funcția de primar al Sectorului 2 de către Dan Cristian Popescu, pe care l-a boicotat sistematic pe întreaga perioadă a campaniei electorală, Boagiu nu ezită să își dea, cu fiecare ocazie, arama pe față.

Demisionară în fapt de la șefia PNL Sector 2, Boagiu vrea să-l impună la conducerea acestei filiale pe Tudorel Prună (vezi foto stânga lângă Boagiu! ), unul dintre apropiații săi. Vă veți întreba cine este Tudorel Prună? Mai contează? Răspunsul este simplu: unul dintre oamenii de încredere, din filială, ai Ancăi Boagiu. Despre ce mai vorbim, cât timp pericolul ca Dan Cristian Popescu – cel pe care a declarat de fiecare dată că îl susține- să ajungă în fruntea acestei filiale și să devină viceprimar al Primăriei Sectorului 2 este uriaș? De altfel, cum poți să aperi interesele PNL și pe cele ale celor 24.000 de alegători din Sectorul 2 care l-au votat pe Dan Cristian Popescu, cât timp interesele tale sunt de altă natură, evident cu caracter economic, financiar, de afaceri?

Proaspăt consilier local, Dan Cristian Popescu, vrea să continue lupta cu mafia care controlează Primăria Sectorului 2, și, în consecință, a renunțat la mandatul de deputat.

Normal ar fi ca Boagiu, Gela Lăzăroiu, ceilalți reprezentanți ai PNL Sector 2, dar mai ales liderii Blaga și Gorghiu să susțină numirea lui Popescu la șefia PNL Sectorului 2. Interesele PNL primează. Ca și cele ale locuitorilor sectorului 2. Sau cel puțin astea ar trebui să fie prioritățile unui partid cu lideri responsabili!

Cum să-l numești pe Tudorel Prună la conducerea PNL Sector 2? Ce îl recomandă pe acesta? Doamnule Blaga, doamnă Gorghiu, despre ce vorbim? Cât timp i se va mai permite Ancăi Bogiu să calce în picioare interesele PNL și ale cetățenilor din acestor sector?

De altfel, săptămâna viitoare vom vedea cum privesc/tratează cetățenii, Blaga și Gorghiu! Lucrurile vor fi simple, iar realitatea va vorbi de la sine!

De altfel, conducerea PNL are de ales între două variante.

Prima: numirea lui Tudorel Prună la șefia PNL sector 2, ca interimar, sau a altui apropiat al Ancăi Boagiu. Atunci blatul din Consiliul Local al Sectorului 2 va merge mai departe, iar Dan Cristian Popescu și nu numai acesta vor înțelege că nu se dorește o opoziție reală în Primăria Sectorului 2.

Mecanismul creat de Onțanu și dus mai departe de Mugur Mihai Toader va fi perfecționat, chiar cu complicitatea unor consilieri și lideri PNL, cu consecințe dramatice pentru bugetul public al Primăriei Sectorului 2, dar mai ales pentru imaginea partidului.

În tot acest timp, filiala PNL Sector 2 va mima opoziția față de PSD, așa cum s-a întâmplat și în precedentele mandate ale primarului penal Onțanu. Boagiu, prin omul său de încredere, Prună sau altcineva, va continua să fie la timona tuturor manevrelor politice/financiare din acest sector. Fiecare vot din Consiliul Local al Sectorului 2 va fi negociat la sânge. Cunoscătorii știu la ce ne referim!

În aceste condiții, Dan Cristian Popescu ar face o greșeală majoră să își păstreze mandatul de consilier local pentru că ar rămâne, la presiunea membrilor filialei (nu-i așa, doamnă Boagiu? ), fără sprijin politic și și-ar pierde mandatul într-un timp extrem de scurt. Mai mult, funcția de viceprimar va fi negociată cu Mihai Toader/ Rodica Nassar, iar cel/cea care o va ocupa nu va perturba mecanismului jafului creat de Onțanu și dus mai departe de cei care îl urmează în funcție.

Cea de-a doua variantă, normală, logică, de bun simț, în interesul PNL și al cetățenilor din Sectorul 2, ar fi numirea lui Dan Cristian Popescu la șefia PNL Sector 2. Atunci, vom putea vorbi de intrarea în normalitate a acestei filiale, care va face, din secunda doi, prin consilierii locali PNL, o opoziție reală în Consiliul Local al Primăriei Sectorului 2. Alegerea lui Dan Cristian Popescu ca viceprimar va crea frisoane găștii pesedisto-uneperiste de la Primăria Sectorului 2.

Nu vor mai fi blaturi, nu vor mai fi jocuri în disprețul intereselor PNL, toate acțiunile/deciziile primarului Toader vor fi strict monitorizate. Ia acest lucru va aduce puncte electorale. Asta înseamnă respect față de cetățean. Asta înseamnă luptă politică într-o filială de sector.

Vom vedea care vor fi deciziile luate, săptămâna viitoare, de liderii PNL. Ca și cetățean al sectorului 2 și ca votant PNL îmi place să cred că Blaga și Gorghiu știu aceste lucruri și iau în calcul interesele reale ale partidului. Nu poți să sfidezi cetățenii din acest sector și apoi să te întrebi de ce aceștia te sancționează atât de dur în ziua votului.

Ce vor alegeri liderii PNL în privința filialei PNL Sector 2? Continuarea blaturilor sau intrarea în normalitatea politică, normalitate cerută și așteptată de prea mulți ani de cetățenii acestui sector?

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.