Academicianul Ion Ianoși va fi incinerat luni!

Share:

Academicianul Ion Ianoși a decedat la vârsta de 88 de ani, acesta urmând să fie incinerat luni, la Crematoriul Vitan-Bârzești.

Potrivit site-ului Universității din București, corpul neînsuflețit al profesorului este depus în imobilul din Str. Vulturilor nr. 11 (lângă Hala Traian).

Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu o pot face vineri, între orele 18,00 — 20,00, dar și sâmbătă și duminică — între orele 10,00 — 16,00.

Incinerarea va avea loc luni, la ora 10,30, la Crematoriul Vitan-Bârzești.

Academicianul Ion Ianoși s-a născut la 1 mai 1928, în Brașov. A început Facultatea de Filosofie și Litere la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, iar în anul al doilea de facultate a plecat la studii în URSS, la Leningrad. Acolo a urmat Facultatea de Filosofie și a obținut licența în filosofie, fiind declarat șef de promoție pe întreaga universitate.

Întors în țară în 1955, este angajat la Institutul de Teatru și Film I.L. Caragiale din București până în 1959. Din acest an este cadru didactic la Facultatea de Filosofie a Universității din București. Între 1958 — 1965 a lucrat la Secția Artă și Cultură a CC al PCR.

A publicat lucrări de filosofia culturii, istoria ideilor filosofice, estetică, teorie și critică literară. Demn urmaș al lui Tudor Vianu, a scris și a publicat o amplă prefață la ”Estetica” acestuia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.