Liberalii decid săptămâna viitoare politica de alianțe

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat vineri că decizia lui Gabriel Oprea de a se retrage din UNPR este ”înțeleaptă” și a afirmat că politica de alianțe a liberalilor va fi decisă săptămâna viitoare.

‘Referitor la demisia lui Gabriel Oprea cred că nu sunt foarte multe lucruri de comentat și cred că nici nu am motive să comentez. Singurul lucru pe care pot să-l spun — este o decizie zic eu înțeleaptă această demisie și e bine că se întâmplă acest lucru. Altfel, cred că sunt probleme mult mai importante care trebuie discutate în acest moment de liderii partidelor politice și printre aceste întâmplări nefericite cred că se încadrează inclusiv declarația unor lideri din statele europene care, din păcate, nu fac decât să încurajeze disoluția proiectului european și o posibilă ieșire din NATO. Și fac referire exactă la declarația președintelui Cehiei, Milos Zeman”, a declarat pentru AGERPRES Alina Gorghiu.

Ea a precizat că în ceea ce privește informațiile apărute în mass-media despre o posibilă fuziune sau absorbție a UNPR liberalii au avut mai multe discuții cu partidele mici de pe scena politică românească, dar o decizie se va lua în Biroul Politic Național de luni.

”Cât despre discuția cu UNPR, noi am avut nu una, ci mai multe discuții cu partidele mici de pe scena politică românească având în vedere mandatul pe care Biroul Politic Național mi l-a încredințat mie și domnului Blaga. Nu am discutat nici măcar o dată în spațiul public despre vreo alianță sau vreo fuziune așa cum tot am auzit în ultima vreme, dar vă informez că decizia cu privire la politica de alianțe a PNL o ia forul de conducere săptămâna viitoare, adică luni. Ceea ce trebuie să știți este că PNL este un partid puternic, cu blazon, care, indiferent ce va decide luni, va avea prioritate câștigarea alegerilor parlamentare respectând criteriile de integritate pentru candidații pe care-i va propune, așa cum a făcut-o și până acum”, a adăugat Gorghiu.

Președintele fondator al Uniunii Naționale pentru Progresul României, Gabriel Oprea, a anunțat că se retrage din UNPR și va activa ca senator independent, iar la finalul mandatului de parlamentar va ieși din politică.

”Pentru a respinge toate scenariile ireale care se fac în legătură cu activitatea mea politică, vă anunț că am decis ca drumul meu să se despartă de cel al UNPR și să devin senator independent. Am decis, de asemenea, ca la finalul acestui mandat al Parlamentului să mă retrag din politică”, a scris Oprea pe pagina sa de Facebook.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.