Val de atentate în Irak și Siria

0

Optzeci şi două de persoane au fost ucise, iar alte 200 rănite în două atacuri care au vizat cartiere populare din Bagdad, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe când locuitori erau adunaţi să sărbătorească Ramadanul, potrivit unui nou bilanţ furnizat de poliţie şi surse medicale, relatează Reuters. Cel puţin 43 de persoane au fost ucise de bombardamente intense ale regimului sirian lângă Damasc.

Atentate cu peste 100 de morţi în Irak şi Siria. Cel puţin 43 de persoane, inclusiv copii şi membri ai personalului medical, au fost ucise de bombardamente intense ale regimului sirian într-o localitate ocupată de rebeli în apropiere de Damasc, potrivit unui bilanţ prezentat de o organizaţie şi citat de Le Figaro online.

Bombardamentele au vizat sâmbătă, timp de mai multe ore, oraşul Jayrud, situat la 60 de kilometri nord-est de capitala siriană, a informat Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Aceste bombardamente au fost efectuate drept răspuns la moartea unui pilot al aviaţiei siriene, capturat în apropiere de Jayrud de către grupul rebel islamist Jaich al-Islam, după ce avionul în care se afla acesta s-a prăbuşit din cauza unei probleme tehnice. Regimul a acuzat această grupare că l-ar fi omorât.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.