Zilele Culturii Române, la Havana

0

Cea de-a IV-a ediție a Zilelor Culturii Române ocupă săptămâna aceasta centrul istoric al capitalei Cubei, Havana, conform unui comunicat al Ambasadorului României în Cuba, Dumitru Preda.

Una dintre atracțiile Zilelor Culturii Române la Havana este expoziția fotografică „România: Oameni și Locuri”, care a avut vernisajul marți, la Palatul Lombillo din Piața Catedralei. Selecția realizată de asociația Photoromania, condusă de artiștii vizuali Sorin Onisor, Bogdan Comanescu și Gina Buliga, prezintă publicului cubanez cultura și tradițiile românești, informează Agerpres.

Instituția culturală organizează anual în luna mai, cu începere din 2010, Photo Romania Festival, care găzduiește peste 70 de expoziții ale artiștilor străini și locali, și o întâlnire internațională a managerilor de festivaluri europene.

Pe de altă parte, miercuri, 6 iulie, la ora locală 18:30, Biserica San Francisco de Paula găzduiește concertul unic al sopranei Mariana Preda, în vârstă de 22 de ani, care locuiește în Amsterdam. Interpreta, actrița și regizoarea, dincolo de versatilitatea sa artistică, a devenit celebră datorită participării sale în scurtmetrajul Doina, regizat de Nikolas Grasso. În palmaresul său figurează premiul pentru cea mai bună interpretare feminină la Festivalul Internațional de Film de la Monaco în 2010 și un an mai târziu, la Festivalul de Film de la Paris.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.