Prima ediție a Festivalului Mozartissimo

Share:

Prima ediție a Festivalului Mozartissimo are loc de vineri până duminică la Casa Artelor din sectorul 3 al Capitalei.

Festivalul este organizat de Centrul Cultural Casa Artelor și Primăria sectorului 3 și marchează cei 260 de ani împliniți de la nașterea lui W. A. Mozart, informează un comunicat transmis Agerpres.

„Mozartissimo” reunește, în cele cinci spații de spectacol din incinta Casei Artelor, numeroase activități „ce vor introduce publicul în fascinantul univers mozartian”.

„Festivalul, aflat la prima ediție, își propune să aducă în fața publicului bucureștean concerte impregnate de momente de grație din opere celebre semnate de W. A. Mozart, de la recitaluri camerale până la simfonii, de la uverturi celebre la cele mai cunoscute arii din operele mozartiene și până la ultima creație a marelui compozitor, una dintre capodoperele sale — Requiem”, precizează comunicatul citat.

De asemenea, au loc vernisajul expozițiilor „Viața și opera lui Mozart” și „Portretele lui Mozart”, lansarea unei noi ediții a „Scrisorilor lui Mozart” în Colecția Esențial a Casei Artelor, proiecții de film și recitaluri camerale.

Directorul festivalului este regizoarea Alice Barb, scenografia este asigurată de Corina Grămoșteanu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.