Scandal: Nicușor Dan nu a fost votat în nicio comisie din CGB!

0

Nicuşor Dan nu a fost votat în nicio comisie de specialitate din Consiliul General al Capitalei, în urma şedinţei de joi. Clotilde Armand acuză că votul a fost ilegal şi a anunţat că procedura va fi contestată.

Clotile Armand anunţă că votul din Consiliul General a fost ilegal, pentru că este obligatoriu ca un consilier să facă parte dintr-o comisie, în vreme ce Nicuşor Dan nu a fost votat în niciuna.

„În aceeaşi zi în care consilierii majorităţii PSD-UNPR-ALDE îi alegeau drept viceprimari pe avocatul lui Gigi Becali, Aurelian Bădulescu, şi pe starul filmelor XXX, „Tudy” Ionescu, partidele clientelare s-au coalizat la votul din Consiliul General al Capitalei în aşa fel încât Nicuşor Dan nu a fost ales în nicio comisie de specialitate.

Nicuşor Dan, cel care a fost votat de 30% dintre bucureşteni la alegerile locale şi este probabil cel mai competent dintre membrii Consiliului General al Capitalei în chestiunile legate de administraţia publică, a fost penalizat pentru curajul de a denunţa sistemul corupt transpartinic din România şi din primăriile din Bucureşti.

Partidele clientelare PSD şi PNL şi sateliţii lor UNPR, ALDE şi PMP s-au speriat probabil că prezenţa lui Nicuşor Dan în comisiile de Patrimoniu sau Utilităţi ar fi deranjat afacerile foarte profitabile făcute de funcţionarii Primăriei Capitalei, sub oblăduirea consilierilor locali.

De altfel, ceea ce s-a întâmplat la votul din Consiliul General este ilegal, pentru că USB nu a obţinut numărul de membri la care avea dreptul conform ponderii sale în Consiliu, şi este de asemenea ilegal ca un consilier local să nu fie reprezentat în nicio comisie. Tocmai de aceea vom contesta acest vot şi vom cere modificarea comisiilor de specialitate.

USB este conştientă că poziţiile noastre intransigente anticorupţie şi apelurile repetate pentru schimbarea clasei politice compromise ne-au atras antipatiile tuturor partidelor parlamentare. Însă astfel de atacuri nu fac decât să ne întărească dorinţa de schimbare şi convingerea că în final vom câştiga această luptă, pentru că ştim că de partea noastră se află dreptatea şi sute de mii de cetăţeni oneşti, care aşteaptă un nou fel de a face politică”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.