Sistemul cardului de sănătate a căzut din nou!

0

Medicii de familie din Bucureşti tocmai au anunţat că sistemul cardului naţional de sănătate, dar şi cel al reţetei electronice nu funcţionează vineri, 8 iulie.

Cele două sisteme informatice, cel al cardului naţional de sănătate şi al reţetei electonice, s-au blocat din nou. De altfel, a devenit deja o regulă ca în zilele de vineri măcar unul dintre sistemele informatice ale CNAS să nu funcţioneze. Medicii de familie au semnalat CNAS în repetate rânduri această problemă şi au cerut, printre altele, ca mentenanţa sistemelor informatice să se facă ori noaptea, ori în zilele de sâmbătă sau duminică, potrivit economica.net.

Recent, CNAS a atribuit contractele pentru mentenanţa şi suportul tehnic al sistemului cardului naţional de sănătate şi al platformei informatice a asigurărilor de sănătate (PIAS) companiei SC Teamnet International SA. Valoarea totală a contractelor câştigate de Teamnet e de 22,3 milioane lei fără TVA şi sunt finanţate din banii Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, alimentat în proporţie covârşitoare din contribuţiile asiguraţilor la sănătate. Aşteptările medicilor de la câştigătorul acestor licitaţii sunt foarte mari, în contextul în care cele două sisteme au frecvent blocaje, cu repercusiuni însemnate asupra pacienţilor şi cabinetelor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.