Sporurile și indemnizațiile primite de bugetari în 2016

0

Lista sporurilor de la stat. Majoritatea bugetarilor din Agricultură, răsplătiţi că lucrează în condiţii vătămătoare.

Majoritatea bugetarilor din Agricultură, inclusiv cei din aparatul central al Ministerului de resort, sunt răsplătiţi lunar pentru că lucrează în condiţii vătămătoare. Aceştia primesc lunar între 8% şi 15% în plus la salariul de bază pentru că performează în condiţii dificile.
Salariaţii care lucrează în proiecte finanţate din fonduri europene sunt stimulaţi cu 62,5% în plus la salariul de bază.
Unii dintre şefii instituţiilor subordonate Ministerului Agriculturii mai primesc şi indemnizaţii de conducere de până la 50% din salariul de încadrare.
Printre sporurile pe care şi le mai acordă bugetarii din Agricultură se numără sporul de audit, de control financiar preventiv, sporul de doctorat şi pentru condiţii „deosebite”.

Personalul din cadrul aparatului central al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale beneficiază de spor pentru condiţii vătămătoare, în cuantum de 10% din salariul de bază.

În luna aprilie anul acesta, 803 angajaţi ai Ministerului de resort au primit acest spor.
În medie, aproape 177 lei primeşte lunar fiecare dintre beneficiari pentru că lucrează în condiţii vătămătoare.

Stimulente pentru că gestionează fonduri europene nerambursabile.

  • Le primeşte personalul din cadrul autorităţilor de management. În aprilie 2016, fiecare dintre cei 180 de funcţionari din cadrul autorităţilor de management a primit, în medie, stimulente de 2.356 lei.

Toţi salariaţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) primesc spor pentru condiţii vătămătoare, în cuantum de 10% din salariul de bază.
APIA are 4.465 angajaţi.

Toţi salariaţii Autorităţii pentru Administrarea Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor primesc spor de condiţii vătămătoare, de 10% din salariul de bază. În jur de 203 lei primeşte, în medie, fiecare salariat pentru acest spor. Când e cazul, angajaţii detaşaţi şi cei care merg în deplasări primesc diurnă şi li se decontează transportul şi cazarea. Autoritatea pentru Administrarea Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor are 29 de angajaţi.

Toţi salariaţii Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale beneficiază de spor privind „condiţii de muncă”. În medie, fiecare angajat încasează 389 lei în contul acestui spor. Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale are 1.713 angajaţi.

20 de angajaţi ai Oficiului Naţional al Viei şi Produselor Vitivinicole primesc spor pentru condiţii vătămătoare, în cuantum de 10% din salariul de bază.

Citeşte mai multe pe economica.net

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.