Dragnea și Borc au discutat la sediul PSD!

Vicepremierul Costin Borc şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-au întâlnit, luni, la sediul PSD. Cei doi au discutat despre proiectul de ţară. 

„M-am intalnit cu domnul presedinte Dragnea. A fost o intalnire absolut normala cu presedintele principalului partid din Parlament. Am discutat despre proiectul de strategie economica, propus saptamana trecuta. Am dat cateva clarificari si ne-am exprimat dorinta ca PSD sa fie implicat in procesul de negociere. Am discitat si de cateva cazuri punctuale din domeniul economic, in care incercam sa rezolvam cateva probleme”, a declarat Costin Borc, la plecarea de la sediul PSD.

Oficialul a mai spus că va mai avea întâlniri cu Liviu Dragnea, aşa cum se va întâlni cu toţi şefii de partide.

Întrebat cum comentează declaraţia liderului PSD, care a spus că Borc ar fi confiscat proiectul de ţară al lui Klaus Iohannis, vicepremierul a răspuns: „Nu cred. Cred ca este o mica confuzie. Nu am confiscat proiectul de tara. Este proiectul unei strategii econonice care probabil va face parte din proiectul de tara al presedintelui. Este un proiect pe care l-am inceput inca din decembrie, asa cum am mentionat si in declaratia mea, la Parlament”.

Vicepremierul Costin Borc a declarat săptămâna trecută că va începe dezbaterile cu partidele politice, cu instituţiile administraţiei centrale şi locale şi cu ONG-urile pe fiecare domeniu în parte, pentru ca în luna septembrie proiectul de ţară să fie gata.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că a fost deranjat de iniţiativa premierului Dacian Cioloş şi a vicepremierului Costin Borc privind evenimentul de lansare a proiectului „România competitivă”, considerând că cei doi au încercat să „confişte” proiectul de ţară al preşedintelui Klaus Iohannis, „din foame de faimă” şi crede că şi şeful statului a fost deranjat de acest lucru.

Dragnea se referă la evenimentul de marţi, de la Palatul Parlamentului, în care a fost lansat proiectul „România competitivă” de către Guvern, la care a participat şi preşedintele Klaus Iohannis, dar şi el.

„Ce m-a deranjat pe mine – şi cred că l-a deranjat şi pe preşedinte, cred, nu ştiu – este că după discuţia de luni, de la Palatul Cotroceni, Guvernul a vrut să-l transforme în lansarea proiectului de ţară. Noi la Cotroceni discutasem că începem să construim un grup de lucru serios. (…) Mie, şi nu numai mie, mi s-a părut că Guvernul a încercat să confişte această idee”, a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD a spus că nu ştie care a fost gândirea premierului Dacian Cioloş şi a vicepremierului Costin Borc, dar are impresia că este o tentativă de a rămâne în Guvern şi după alegerile parlamentare. „Din foamea de faimă, din foamea de capital politic, (…) în legătură cu viitorul lor. După alegerile parlamentare nu vor să plece niciunul în neant, vor să mai presteze”, a spus liderul PSD.

Totodată, Dragnea a declarat că PSD nu susţine exerciţii de imagine şi că social-democraţii lucrează de luni bune la un document propriu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.