Mitropolitul Ardealului, audiat la DNA!

0

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, s-a prezentat, luni, la sediul DNA, pentru a fi audiat în calitate de martor, într-un dosar în care procurorii investighează modul în care omul de afaceri George Becali și-a scris cărțile în timpul detenției, potrivit România TV. Mitropolitul a coordonat una dintre lucrările scrise de latifundiar.

Daniel Ionaşcu, avocatul care l-a însoţit pe Mitropolitul Ardealului la DNA, a spus că audierea ca martor a lui Laurenţiu Streza a fost “una model, cu respectarea legii”.

El a precizat că mitropolitul Ardealului le-a spus procurorilor că nu a avizat cartea lui Gigi Becali „Muntele Athos, patria ortodoxiei” şi că atunci când a dat „binecuvântare” pentru scrierea acesteia nu s-a pus problema „niciunui capital, de nicio natură”, potrivit news.ro.

“Binecuvântarea s-a dat pentru scrierea lucrării. Când s-a dat binecuvântarea, domnul Gigi Becali a putut să o folosească cum doreşte, nu este răspunderea Prea Sfinţitului. (…) Este ca atunci când te duci la arhiereu ca să ceri binecuvântarea de a scrie despre o experienţă personal”, a mai spus avocatul.

Acesta a adăugat că nu au existat donaţii în bani sau bunuri material, iar textul a aparţinut călugărilor de la Muntele Athos.

Ionaşcu a menţionat că mitropolitul Ardealului nu a fost la penitenciar pentru Gigi Becali, ci a fost o vizită dintre cele pe care le face frecvent în penitenciare.

“A fost o coincidenţă faptul că l-a întâlnit pe Gigi Becali. Gigi Becali nu a cerut personal. (…) Este un om plin de calităţi. Sarcina clientului meu nu a fost de a aviza sau îndruma lucrarea. A fost un referat ce binecuvânta scrierea acestei lucrari despre experienţele de viaţă ale unui om”, a precizat avocatul.

După declaraţia avocatului, de la DNA a ieşit şi mitropolitul Ardealului, care a refuzat să facă declaraţii, spunând doar: “Dumnezeu să vă ajute!”.

Întreab de unde a avut bani pentru maşina Mercedes cu care a venit la DNA, mitropolitul Ardealului a spus că este achiziţionată în rate.

Înaltpreasfințitul a fost citat la DNA pentru a fi audiat ca martor în dosarul privind cărţile scrise în penitenciar, în care se fac cercetări pentru favorizarea făptuitorului, ancheta vizând profesori universitari care au coordonat sau validat lucrările ştiinţifice ale deţinuţilor pentru care au primit reducerea pedepselor, reprezentanţii editurilor care le-au publicat şi funcţionari ai ANP care au propus eliberarea.

Este foarte important ca Înaltpreasfinţitul să ajungă la organul de cercetare penală în calitatea pe care o are de martor„, a spus avocatul lui Laurenţiu Streza, Daniel Ionaşcu. Acesta nu a dat alte declaraţii legate de prezenţa Mitropolitul Ardealului la sediul DNA.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.