Phenianul, noi amenințări la adresa SUA

0

Coreea de Nord a ameninţat luni că va iniţia într-o „acţiune fizică” împotriva sistemului balistic american THAAD care urmează să fie amplasat în Coreea de Sud, informează Agerpres.

În a doua parte a lunii iunie, Coreea de Nord a testat două rachete cu raza medie de acţiune pe coasta sa estică, a anunţat Coreea de Sud.

„Republica Populară Democrată Coreeană va iniţia o acţiune fizică pentru a prelua integral controlul THAAD şi aceasta din momentul în care poziţia sa în Coreea de Sud va fi confirmată”, a anunţat comandamentul artileriei forţelor armate nord-coreene într-un comunicat preluat de agenţia oficială de presă KCNA, în care se mai precizează că acceptarea amplasării THAAD pe teritoriul Coreii de Sud constituie „o autodistrugere mizerabilă”.

Armata Coreii de Nord, care dispune în acest scop de „mijloace suficiente şi sofisticate de lovituri ofensive”, va lua „măsurile cele mai nemiloase şi mai puternice împotriva Statelor Unite, care doresc să declanşeze un război prin instalarea THAAD”, potrivit comunicatului.

Statele Unite şi Coreea de Sud au anunţat vineri că THAAD (Terminal High Altitude Area Defence), unul dintre cele mai performante sisteme antirachetă din lume, va fi instalat pe teritoriul sud-coreean pentru a face faţă ameninţărilor Phenianului. Data şi locul amplasării acestuia urmează să fie stabilite.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.