Berceanu, rețeta afacerilor de succes

Ministru de vază în timpul mandatelor lui Băsescu şi apropiat al fostului preşedinte, Radu Berceanu s-a retras din viaţa publică de aproape patru ani. Fostul şef de la Transporturi s-a întors la marea sa pasiune, avioanele, şi face bani frumoşi din afaceri de milioane de euro.

Retras din politică şi viaţa publică în 2012, Radu Berceanu s-a dedicat în totalitate pasiunii sale: aeronautica. Mai mult, fostul ministru chiar a brevetat un aparat de zbor, potrivit România TV.

Am să fac un avion şi, dacă toate lucrurile o să iasă cum sper eu să iasă, o să fac o fabricaţie de avioane, o să vedem cât. E un proiect destul de ambiţios şi de dificil şi sunt convins că o să mai auziţi de chestiunea asta„, a declarat Radu Berceanu.

O altă afacere bănoasă a lui Radu Berceanu este vânzarea de piscine. „Eu fac parte dintre parlamentarii care mai au şi altceva de făcut pe lumea asta, decât să fie politicieni”, a mai spus oficialul.

Firma lui Berceanu a fost înfiinţată imediat după Revoluţie şi, pe lângă piscine, mai vinde locomotive, bărci şi autobuze.

O altă afacere înfloritoare a fostului şef de la Transporturi este un hotel de lux din Craiova, în modernizarea căruia s-a investit o avere. Radu Berceanu a investit în modernizarea clădirii circa 14 milioane de euro. Acum, hotelul se numeşte Ramada Plaza şi oferă condiţii de lux.

Cu o asemenea avere, Radu Berceanu şi-a permis să investească 250.000 de euro într-o vilă pe malul lacului Snagov.

În 1999, pe când era ministru al Industriilor în guvernarea CDR, Berceanu şi-a cumpărat şi un apartament în Mallorca, pentru care a plătit 65.000 de dolari. Apartamentul lui Berceanu are 68 de metri pătraţi şi se află la doar 40 de minute de capitala insulei, Palma de Mallorca, unde îşi are reşedinţa de vară chiar familia regală a Spaniei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.