Dacia Duster, marea surpriză a lui 2017

0

Pentru 2017, SUV-ul Dacia Duster este setat să includă un nou model cu şapte locuri, iar pe lângă schimbările pe care le-ar putea primi s-ar afla şi un nou nume: Grand Duster.

Dacia tocmai a depăşit patru milioane de maşini vândute la nivel mondial, iar marca de buget de la Mioveni va căuta să păstreze acest impuls cu un val de noi modele, scrie promotor.ro. Planurile includ un nou Duster, iar, pentru a valorifica mai bine piaţa SUV-urilor aflată în continuă creştere, o versiune mai mare şi mai practică, cu şapte locuri, eventual sub denumirea Grand Duster, va sosi anul viitor.

Se înţelege că noul Duster va avea un nou limbaj de design, ca să folosim un stil pompos, „Marele Duster” urmând să adopte un nou aspect, cel puţin la exterior. Imaginile exclusive publicate de Autoexpress, ne arată un SUV a cărui forme au fost „îndulcite” faţă de aspectul oarecum pătrăţos al actualului model cu cinci locuri. Astfel putem remarca un corp mai elegant, dar care îşi păstrează robusteţea.

Pentru a menţine costurile cât mai mici, Grand Duster va folosi platforma actualei versiuni cu cinci locuri, dar cu un ampatament mărit pentru a găzdui un al treilea rând de scaune. Versiunea cu şapte locuri va măsura în jur de 4,7 metri lungime – cu 2 cm mai lung decât un Duster standard. De asemenea, versiunea standard este de aşteptat să crească cu aceeaşi lungime, până la aproximativ 4,3 metri.

În acest caz, capacitatea de încărcare pentru ambele versiuni va creşte. Ne aşteptăm la o suprafaţă de încărcare de 500 de litri pentru cinci locuri şi mai mult de 650 de litri, pentru Grand Duster, cu al treilea rând de scaune pliate.

Având în vedere că se doreşte păstrarea unui preţ mic de achiziţie, cabina va rămâne destul de săracă în opţiuni hi-tech, accentul fiind pus pe schimbpri le nivel exterior. Scaune din stofă, geamuri electrice faţă şi jante de oţel vor fi cele mai importante dotări pe maşinile entry-level, dar pe unele versiuni vom putea vedea senzori de control al climei, sisteme de navigaţie şi de parcare ca dotări standard.

Este de aşteptat ca selecţia de motoare disponibile pe actualul Duster se se păstreze, cu mici excepţii. Noul motor 1.2 litri turbo pe benzină va rămâne, dar actualul diesel de 1,5 litri este probabil să fie abandonat în favoarea unui motor diesel mai puternic de 1,6 litri.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.