Deținuții de la Penitenciarul Iași s-au revoltat!

Share:

Detinutii din Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi au protestat, luni seara, in numar foarte mare, astfel incat conducerea unitatii de detentie a fost nevoita sa cheme de acasa personal suplimentar, pentru a aplana situatia.

Detinutii au inceput sa tipe, luni seara, la angajatii penitenciarului Iasi, dupa care au amenintat ca vor reusi sa evadeze in cazul in care situatia lor nu se rezolva. De asemenea, mai multi detinuti au amenintat ca isi dau foc, potrivit bzi.ro.

Mai multi angajati ai penitenciarului au fost chemati de acasa pentru a aplana situatia.

Detinutii sunt nemultumiti de conditiile de detentie si de faptul ca de fiecare data sunt tratati cu dispret de directorul unitatii, comisarul sef Marius Vulpe.

Detinutii au scandat: „Vrem dreptate, criminalule!”, „Sa vina televiziunea!”, „Sunteti platiti din banii familiei mele”, „Ne omoara cu bataia”, „Jos comunistii”, „Ne bat cu mascatii sa nu vedem cine ne bate. Suntem ca intr-un lagar de exterminare. Directorul Marius Vulpe este ca Visinescu, ne tortureaza, este un criminal. Ne obliga sa cumparam toate produsele de la magazinele lui din penitenciar. Cand vine domnul Bejan la Iasi se face masa festiva. Nu face nimeni ancheta de unde face domnul director vila si de unde are bani de concedii scumpe”, „Au intrat mascatii peste noi. Ne omoara”, „Vrem corpul de control al ministerului Justitiei sa vina la Iasi sa vada ce face directorul Vulpe”, „Conditii mai bune atata vrem daca tot suntem pedepsiti”, „La ordinul domnului director suntem batuti. Suntem pedepsiti, dar trebuie sa fim tratati ca niste oameni, nu ca animalele”.

„Luni, in jurul orei 19.00, la Penitenciarul Iasi mai multi detinuti si-au manifestat verbal nemultumirea fata de conditiile de detentie si posibile acte de clementa ce ar putea fi adoptate. Pentru prevenirea unor eventuale evenimente negative, a fost alarmat personalul unitatii. Precizam ca s-au purtat negocieri cu detinutii, nu au fost exercitate acte de violenta impotriva acestora. In functie de comportamentul manifestat de detinuti, administratia penitenciarului va actiona gradual, pentru restabilirea ordinii. In urma negocierilor purtate de catre personalul unitatii, detinutii au renuntat la manifestarile de protest si s-a reluat programul de lucru in conditii normale”, se arata intr-un comunicat de presa al Penitenciarului Iaşi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.