Scandal: Elcen a blocat conturile datornicilor!

0

Situaţie critică în Capitală. Compania Elcen a decis blocarea conturilor tuturor datornicilor, iar mai multe şcoli, grădiniţe şi spitale s-au trezit că nu pot face plăţi. Mai mult, toate conturile RADET sunt şi ele poprite, iar angajaţii sunt nevoiţi să-şi primească salariile cash, de la casieriile instituţiei.

„1,4 milioane de cetăţeni, plus toate spitalele, grădiniţele, depind de reţeaua de termoficare. Aceasta are datorii la Elcen, iar Elcen e sub presiune din partea Romgaz. Această situaţie, prin care şi terţii au conturi blocate de Elcen, este o decizie care a venit în urma unui raport realizat de corpul de control al premierului. Nu e normal ca Guvernul, după ce ani de zile nu s-a implicat pentru rezolvarea problemei la modul real, acum să avem o atitudine atât de drastică. Fac un apel la premierul Dacian Cioloş, care sigur nu cunoaşte această situaţie, să solicite Elcen să dialogheze cu Romgaz, care ţine tot de stat”, a spus primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la România TV.

Edilul Capitalei a anunțat că, în urma unei discuții cu ministrul Energiei, Victor Vlad Grigorescu, și cu directorul general ELCEN, Marcel Nicolaescu, în următoarea ședință a CGMB se va lua o decizie în ceea ce privește achitarea unei sume de aproximativ 70 de milioane de lei din datoria RADET către ELCEN, reprezentând subvenția restantă a PMB pentru ultimele șase luni.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.