Ultima ședință a guvernului Cameron

0

David Cameron îşi face bagajele. În mai puţin de 24 de ore îşi va înainta demisia Reginei Elisabeta a II-a. Postul de premier al Regatului Unit va fi preluat miercuri de Theresa May, actual ministru de Interne.

Astăzi a fost ultima şedinţă de guvern condusă de David Cameron, iar unii membri ai cabinetului au mărturisit că toată lumea a fost emoţionată.

La fel de emoţionată pare şi succesoarea lui Cameron.  Când a plecat de la şedinţa de guvern, în loc să pornească spre maşina ei, Theresa May a luat-o în cealaltă direcţie.

Jurnaliştii au profitat de confuzie şi au rugat-o să meargă din nou pe scările din Downing Street 10 ca să o mai fotografieze.

Theresa May are 59 de ani, a absolvit Universitatea Oxford, e căsătorită, nu are copii şi e pasionată de gastronomie – are peste 100 de cărţi de bucate.

Extrem de ambiţioasă, încă de când era foarte tânără Theresa May visa să devină prima femeie premier din istoria britanicilor. I-a luat-o însă înainte Margaret Thatcher şi gurile rele spun că Theresa a fost foarte supărată.

Acum preia şefia guvernului într-un moment foarte greu. Urmează divorţul de Uniunea Europeană, iar negocierile pentru viitoarea relaţie Londra – Bruxelles sunt anevoioase.

Familia Cameron a început împachetarea. Maşinile cu lucrurile lor pleacă una după alta din Downing Street 10.

Nu va fi însă evacuat şi rămâne pe poziţie un personaj important din viaţa familiei Cameron: pisicul Larry, adus acum câţiva ani pentru a potoli rozătoarele care-şi făceau de cap în Downing Street 10.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.