Noi proteste la penitenciarele din țară

0

Mai multe proteste au loc la penitenciarele din ţară. La Botoşani, deţinuţii au dat foc închisorii, informează România TV. De asemenea, zece persoane private de libertate de la Penitenciarul Jilava au refuzat masa de seară, miercuri, alăturându-se astfel protestului deținuților din celelalte unități.

SITUAŢIA în ţară, la ora 23.00:

 • Penitenciarul Iași, nu sunt manifestări, 226 deținuți au refuzat hrana.
 • Penitenciarul Poarta Albă, nu sunt manifestări, 1 deținut a refuzat hrana.
 • Penitenciarul Botoșani, 95 de deținuți se manifestă zgomotos în curtea de plimbare, 13 deținuți au escaladat și protestează pe acoperișul unei secții de deținere și 8 pe acoperișul curții de plimbare, 590 de deținuți au refuzat hrana. A fost solicitat sprijinul structurilor locale ale Ministerului Afacerilor Interne.
 • Penitenciarul Oradea, nu sunt manifestări, 11 deținuți au refuzat hrana.
 • Penitenciarul Miercurea Ciuc, nu sunt manifestări, 15 deținuți au refuzat hrana.
 • Penitenciarul Giurgiu, nu sunt manifestări, 1 deținut a refuzat hrana.
 • Penitenciarul Vaslui, nu sunt manifestări, 2 deținuți au refuzat hrana.
 • Penitenciarul București Jilava, fără manifestări, 10 deținuți au refuzat hrana.
 • Penitenciarul Tulcea, nu sunt manifestări, 235 deținuți au refuzat hrana.
 • Penitenciarul Bistrița, 2 deținuți au escaladat acoperișul unei secții de deținere și 7 acoperișul blocului alimentar, fără manifestări violente, 247 deținuți au refuzat hrana. A fost solicitat sprijinul structurilor locale ale Ministerului Afacerilor Interne.
 • Penitenciarul Deva, fără manifestări, 6 deținuți au refuzat hrana.
 • Penitenciarul Aiud, fără manifestări, 54 deținuți au refuzat hrana.

PROTEST la Penitenciarul din Botoşani. Mai mulţi deţinuţi de la Penitenciarul din Botoşani s-au urcat pe acoperişul închisorii şi au dat foc la mai multe haine.

Oamenii legii au intervenit la faţa locului.

PROTEST la Penitenciarul Jilava. „Zece au refuzat masa de seară, în semn de solidaritate cu deținuți din alte penitenciare. Nu s-au manifestat violent. Un număr de 16 deținuți, din cei 1.363 câți sunt la Penitenciarul Jilava, au refuzat masa de prânz furnizată de instituție”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unității de detenție, Cristian Erving Micu.

În ultimele zile, în mai multe penitenciare din țară au loc proteste ale deținuților care cer îmbunătățirea condițiilor de detenție. Ei reclamă supraaglomerarea, aspecte legate de participarea la activități lucrative și educative, programul tv, serviciile medicale, micșorarea cuantumului pedepsei cu închisoarea și termenele stabilite de comisia pentru liberare condiționată.

PROTEST Penitenciarul din Iaşi. Câteva sute de persoane încarcerate în Penitenciarul Iaşi protestează de două zile faţă de condiţiile de cazare. Situaţia a degenerat, marţi, când o cameră a fost incendiată şi, potrivit unuia dintre protestatari, două persoane s-ar fi automutilat, informaţia nefiind confirmată oficial. Cel puţin 200 de persoane erau implicate ieri în protest, sute de forţe de ordine fiind mobilizate, potrivit adevarul.ro.

Deţinuţii au scandat lozinci împotriva conducerii penitenciarului. „Jos comuniştii”, „Criminalii” sau „Dreptate” sunt doar câteva dintre scandările pe care deţinuţii le strigau ieri, ei putând fi auziţi până în exteriorul penitenciarului.

Mai mulţi dintre deţinuţii protestatari s-au urcat pe una dintre prelatele metalice din jurul curţii închisorii, scandând împotriva conducerii penitenciarului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.