Noi abuzuri ale băncilor. Rate, mărite prin SMS!

Reprezentanţii unei instituţii bancare nici nu se mai obosesc să se întâlnească cu clienţii şi au ajuns să îi notifice prin SMS că li s-a mărit rata. Aceasta este o modalitate de comunicare ilegală. Asta în timp ce alte bănci pierd la foc automat contestaţiile la darea în plată, informează România TV.

Mii de oameni au aflat zilele trecute printr-un simplu mesaj că rata lor a crescut şi cu 30%, fără nicio altă justificare.

„Oamenii de bună credinţă s-au dus şi au verificat contractele de credit. Nu există această modalitate de comunicare mai ales când e vorba de mărire sau modificare a dobânzii. Nici nu avea cum, că această comunicare prin SMS e interzisă de lege”, a declarat avocatul Coltuc Marius.S-a ajuns în această situaţie după ce francul a crescut cu mult, iar atunci instituţia a oferit clienţilor posibilitatea de conversie a creditelor din franci elveţieni în lei, însă la cursul de schimb actual. Dacă ar fi acceptat, valoarea ratei ar fi crescut şi de 3 ori. Nu au făcut-o, dar au fost puşi în faţa faptului împlini

S-a ajuns în această situaţie după ce francul a crescut cu mult, iar atunci instituţia a oferit clienţilor posibilitatea de conversie a creditelor din franci elveţieni în lei, însă la cursul de schimb actual. Dacă ar fi acceptat, valoarea ratei ar fi crescut şi de 3 ori. Nu au făcut-o, dar au fost puşi în faţa faptului împlinit.

Oamenii se mai confruntă însă şi cu o altă problemă. Băncile se opun dării în plată şi resping dosarele oamenilor fără motiv. Asta după ce au mărit oricum avansul la credite.

Instanţa vine în apărarea clienţilor. Băncile pierd pe bandă contestaţiile la darea în plată. În 17 cazuri, judecătorii au respins cererile instituţiilor, deoarece nu îndeplineau condiţiile legale, cum ar fi plata taxei de timbru. Alte 1900 de dosare se află în instanţă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.