Secția ATI a Spitalului de Arși din Capitală, închisă!

Share:

Activitatea Secţiei ATI a Spitalului de Arşi din Capitală a fost suspendată în urma controalelor Inspecţiei Sanitare. La acest spital, doi pacienţi au murit în condiţii suspecte.

Inspecţia Sanitară a dispus, joi, suspendarea activităţii în secţia ATI a Spitalului de Arşi din Capitală, până la remedierea deficienţelor constatate. De asemenea, spitalul a fost amendat cu suma de 6.000 de lei, relatează Romaniatv.net.

Decizia a fost luată ca urmare a unui control efectuat după ce un bolnav internat în secția ATI a Spitalului de Arşi a fost filmat având o rană invadată de viermi. Potrivit Ministerului Sănătăţii, doi pacienţi sunt internaţi în prezent la secţia de Terapie Intensivă a spitalului. După ce aceştia vor fi transferaţi, activitatea secţiei se va suspenda complet, până la remedierea deficiențelor.

„Între timp, spitalul nu poate primi noi cazuri care ar necesita activitatea secției ATI”, se arată în informarea MS.

Spitalul de Arși trebuie să igienizeze total secția ATI, să monteze plase la geamuri, acolo unde este nevoie, și să remedieze instalația de climatizare, precizează MS.

Poliţia Capitalei a desfăşurat cercetări la Spitalul de Arşi în legătură cu cele două cazuri de morţi suspecte înregistrate în ultima perioadă.

O femeie ar fi decedat la Spitalul de Arsuri din București, în urma unei transfuzii de sânge provenit de la donatori de la o altă grupă. Pacienta a fost internată în 13 iunie, când i s-a făcut transfuzia. A doua zi a intrat în șoc post-transfuzional, decesul survenind după o săptămână. Cazul a fost prezentat Direcției de Sănătate Publică pe 27 iunie.

În cel de-al doilea caz, site-ul tolo.ro a publicat o imagine în care se văd viermi, cel mai probabil larve de muște, pe gâtul unui pacient internat cu arsuri la Secția de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului de Arsuri din București. Respectivul pacient a decedat, conform declarației purtătorului de cuvânt al spitalului, Adrian Stănculea, însă nu din cauza larvelor.

Şi Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă cu privire la situația de la Spitalul de Arsuri din București.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.