Tenorul Vasile Moldovan, cursuri gratuite pentru tinerii artiști

0

A cântat în peste 100 de spectacole la Metropolitan din New York sau la Covent Garden din Londra. A cântat cu Luciano Pavarotti sau Placido Domingo, iar Polanski l-a selectat pentru două dintre filmele lui. În tot acest timp însă, acasă, în România, era condamnat la moarte pentru că a fugit spre libertate. Cel mai cunoscut tenor român, Vasile Moldoveanu, vine acum an de an în ţară pentru a pregăti gratuit viitori muzicieni.

Repetiţii la Ateneul Român, înaintea concertului care marchează finalul Masterclass-ului de interpretare susţinut de maestrul Vasile Moldoveanu. Este pentru al treilea an când s-a dedicat elevilor din liceele de muzică şi studenţilor de la conservator, din toată ţara, dornici să afle din experienţa sa.

Vasile Moldoveanu a fost condamnat la moarte de regimul Ceauşescu. Era în 1972. A mai revenit în ţară abia în 2010 şi a fost nevoit să ceară în instanţă anularea condamnării. În cei 40 de ani în care a lipsit din ţară, a făcut să se audă numele României pe marile scene.

Cursurile de măiestrie sunt oferit gratuit, în fiecare an la început de iulie, cu sprijinul Fundaţiei Principesa Margareta şi al Filarmonicii George Enescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.