Un nou atac armat în SUA. Șapte polițiști, împușcați!

0

Autorităţile americane anunţă că un atac armat a avut loc duminică în Baton Rouge, capitala statului Louisiana, unde şapte poliţişti au fost împuşcaţi. Potrivit primelor informaţii, trei dintre ei au murit.

O informaţie neconfirmată de poliţie, dar vehiculată de media din Baton Rouge, indică faptul că echipajele de poliţie ar fi apărut în zonă după a a fost raportat un schimb de focuri între două grupuri rivale. Poliţiştii ar fi fost astfel prinşi la mijloc.

Poliţia afirmă că unul dintre suspecţi a fost împuşcat mortal, dar există bănuiala că acesta ar avea „doi sau mai mulţi complici”. Atacul asupra poliţiştilor a avut loc în jurul orei 9.00 (ora 17.00, ora României).

Atacul s-a produs pe autostrada Airline, din Baton Rouge, după ce poliţiştii au primit un apel telefonic despre un suspect care ar avea asupra sa o puşcă de asalt. La sosirea poliţiştilor suspectul a deschis focul, nimerind cel puţin şapte ofiţeri. Trei dintre ei au murit. Baton Rouge este locul unde în urmă cu aproximativ două săptămâni a fost împuşcat de poliţie Alton Sterling, momentul fiind urmat de proteste în toată America. Funeraliile acestuia au avut loc vineri.

Atacul armat vine la mai puţin de zece zile de la atacul din Dallas, când cinci poliţişti au fost omorâţi şi alţi şase au fost răniţi de un fost militar de culoare american. Tensiunile între comunitatea afro-americană şi poliţişti s-au amplificat în ultimele săptămâni, după ce poliţişti au fost filmaţi împuşcând mortal doi tineri de culoare, în Minnesota şi Louisiana.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.