Viceprimarul Popescu, coșmarul mafiei din Sectorul 2!

Share:

Alegerea liberalului Dan Cristian Popescu ca viceprimar al Sectorului 2 reprezintă o lovitură de măciucă pentru grupurile de interese care controlează, de prea mulți ani, Primăria din acest sector. De altfel, gașca pesedisto-uneperistă din jurul primarului Toader a făcut eforturi disperate pentru ca Popescu să nu ajungă viceprimar. Votul consilierilor locali a surprins, însă, plăcut, iar mafia din Sectorul 2 are toate motivele să fie neliniștită.

Noul viceprimar are în față un mandat, nu greu, ci infernal. Va avea de înfruntat un primar ostil, o majoritate ostilă a Consiliului Local al Sectorului 2, o structură anchilozată a unei Primării care a fost condusă/controlată într-un mod dictatorial de fostul primar penal, Neculai Onțanu.

Mugur Mihai Toader a fost ales primar doar datorită mașinăriei electoralo-instituționalo-financiară creată de Onțanu, mașinărie care a lucrat, din plin, în această campanie pentru Toader. Fără sprijinul total și (profund) interesat al găștii care a gravit ani la rândul în jurul lui Onțanu, Toader ar fi suferit o înfrângere umilitoare la alegerile din iunie. Acum a venit vremea să plătească prețul acestei susțineri…

La rândul său, Dan Cristian Popescu are obligația să apere interesele celor peste 24000 de alegători care l-au girat cu votul lor. Cunoscând intransigența, moralitatea și dorința lui Dan Cristian Popescu de a răspunde uriașelor așteptări ale sutelor de mii de locuitori din sector, exclud orice fel de blat/înțelegere/compromis între acesta și mafia care a devalizat milioane de euro din bugetul Primăriei Sectorului 2. Mă refer aici la mafia imobiliară. Mafia contractelor cu dedicație, mai mereu în defavoarea intereselor reale ale Primăriei și cetățenilor din acest sector. Mafia retrocedărilor frauduloase.

Strategia acestei găști mafiote în privința noului viceprimar liberal va fi una clasică. Într-o primă fază se va încerca cooptarea/atragerea/cointeresarea acestuia în sistemul deja creat, în urma căreia Popescu să primească o cotă parte, consistentă, din cașcavalul devalizării banului public. Răspunsul acestuia va fi, evident, unul tranșant negativ.

Ce va urma după aceea? Se va încerca izolarea și mai apoi decredibilizarea acestuia. Va fi prezentat ca un viceprimar demagog, fără soluții, care blochează, din fașă, toate tentativele primarului Toader, împreună cu echipa sa de consilieri, de a duce, nu-i așa, Sectorul 2 „pe cele mai înalte culmi ale progresului”. Orice discuție/dialog/consultare între viceprimarul Popescu și orice simplu angajat al Primăriei Sectorului 2 va fi monitorizată/verificată la sânge de gruparea din jurul primarului Toader. Mai mult, se va încerca blocarea acestuia în a avea acces la documente importante din Primărie.

Tocmai din aceste motive, spun că viceprimarul Dan Cristian Popescu va fi boicotat sistematic de actualul primar. Nu trebuie, însă, să cedeze. Trebuie să se lupte cu toate armele din dotare cu aceste forțe malefice care controlează Primăria Sectorului 2.

Dan Cristian Popescu trebuie să fie un aliat al cetățenilor din sector, chiar și al celor care nu l-au votat. Trebuie să dezvăluie orice fel de tentativă de deturnare a banilor Primăriei, chiar în urma unor voturi controlate/impuse de majoritatea care controlează Primăria Sectorului 2.

Cât timp mandatul său se va raporta, exclusiv, la cetățean, viceprimarul Popescu va puncta decisiv la capitolul imagine și nu numai. Fiind un „ghimpe” în coasta mafiei pesedisto-unperiste, Dan Cristian Popescu trebuie, obligatoriu, să fie susținut la nivel politic. Numirea sa la șefia PNL Sector devine, în aceste condiții obligatorie. Iar „era” marelui lider, Ancăi Boagiu, la șefia PNL Sector 2, trebuie să fie curmată rapid de către noul lider al PNL București, Cristian Bușoi.

Doar în aceste condiții, viitoarele alegeri locale, fie ele anticipate sau la termen, se vor solda cu un succes pentru liberali la Primăria Sectorului 2.

Un editorial de Iulian Badea

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.