Fiica și ginerele lui Blaga, acuzați de înșelăciune

0

Doi foşti ofiţeri SRI îi acuză pe fiica copreşedintelui PNL Vasile Blaga şi pe ginerele acestuia de înşelăciune. Cei doi susţin că au pierdut peste 1,3 milioane lei şi că firma de pază pe care o deţineau ar fi intrat în insolvenţă tocma din cauza datoriei pe care Agathe Rudeanu şi soţul ei o au faţă încă din 2014.

Doi foşti ofiţeri SRI, Victor Nicolae Mecu şi Alexandru Marian Niculescu, susţin că au fost înşelaţi de fiica lui Vasile Blaga cu peste 1,3 milioane lei. Firma de pază celor doi a intrat în insolvenţă din cauza datoriei pe care Agahte Rudeanu, fostă Blaga, şi soţul ei, Ioan Andrei Rudeanu, o au faţă de aceştia încă din 2014.

Între timp, şi afacerea soţilor Rudeanu, Axis Corporate Security SRL, a intrat în insolvenţă. Foştii ofiţeri îi acuză că au înstrăinat activele firmei chiar înainte de insolvenţă, către o altă firmă a fiicei lui Blaga, beneficiara unor contracte cu statul.

Axis Corporate Security SRL din Deva, firma soţilor Agathe şi Ioan Andrei Rudeanu, a intrat în insolvenţă în iulie 2015, la cerere. Solicitarea acestora vine după ce, în mai 2015, finul lui Vasile Blaga a fost arestat pentru o evaziune fiscală de 650.000 de euro.

Potrivit tabelului revizuit al creanţelor Axis Corporate Security, din aprilie 2016, firma soţilor Rudeanu are datorii de 5.138.936,13 lei către 40 de creditori. Cei mai mulţi bani îi are de recuperat ANAF- 4.415.529 lei, care s-a constituit în iunie 2015 ca parte civilă şi în procesul penal al lui Ioan Rudeanu pentru recuperarea unui prejudiciu de 25.319.360 lei.

Al doilea cel mai important creditor este Team TG Guard SRL din Târgu Jiu, firma foştilor ofiţeri SRI Victor Mecu şi Alexandru Niculescu având de recuperat 1.386.936,13 lei. În adunarea creditorilor de pe 06.10.2015,   „creditorul Team TG Guard SRL a solicitat clarificări cu privire la valoarea de piaţă a bunurilor vândute anterior deschiderii procedurii, care sunt asociaţii dobânditoarei Medical Emergency Division SRL, dacă s-a încasat preţul şi modalitatea de încasare, modul în care a fost afectată activitatea debitoarei de aceste vânzări”.

Intervenţia Team TG Guard SRL este foarte interesantă, pentru că Medical Emergency Division SRL din Deva, cea care a preluat bunurile Axis Corporate Security chiar înainte ca aceasta să-şi ceară insolvenţa, este fosta Axis Emergency SRL, deţinută de aceiaşi soţi Rudeanu, scrie Jurnalul.ro.

În august 2015, Team TG Guard SRL a intrat în insolvenţă, principala cauză fiind ţeapa încasată de la Axis Corporate Security, după cum se arată şi în planul de reorganizare depus de firma debitoare la instanţă, prin Consulting Company IPURL. Este vorba despre o datorie de 1.345.685,62 lei, la acea dată, rezultată în urma unui contract încheiat între cele două firme pe 10.01.2014. Atunci, firma foştilor ofiţeri SRI a subcontractat servicii de pază la minele Petrila şi Paroşeni de la societatea soţilor Rudeanu, care primiseră contractul de la Societatea Naţională de Închideri Mine Vale Jiului SA.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.