Noul premier britanic vede Rusia o amenințare!

0

State precum Rusia şi Coreea de Nord continuă să reprezinte ameninţări cât se poate de reale, a declarat premierul Theresa May cu ocazia dezbaterilor din Parlamentul britanic privind modernizarea arsenalului nuclear al ţării, informează TASS, preluată de Mediafax.

„Ameninţările venite dinspre ţări precum Rusia şi Coreea de Nord rămân cât se poate de reale”, a declarat Theresa May. „Ameninţările cu care ne confruntăm sunt serioase şi este vital pentru interesul nostru naţional ca întreaga gamă de mijloace de apărare să funcţioneze la putere maximă spre a le putea face faţă”, a mai spus premierul.

„Acesta este motivul pentru care, sub conducerea mea, acest guvern va continua să îndeplinească obligaţia noastră faţă de NATO de a aloca 2% din PIB-ul nostru pentru apărare, vom menţine cea mai semnificativă capacitate de securitatea şi militară în Europa”, a continuat May, potrivit cotidianului The Belfast Telegraph.

Planul guvernului de a construi patru noi submarine nucleare echipate cu sisteme de rachete Trident a fost aprobat luni de Parlamentul britanic, cu 355 de voturi pentru şi 117 împotriva. Rachetele Trident sunt o clasă de rachete balistice lansate de pe submarine, fiind echipate cu focoase nucleare.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.