Dan Alexa a plecat de la Rapid!

0

Antrenorul Dan Alexa a anunțat miercuri că renunță la funcția de antrenor principal al echipei Rapid București, după ce Curtea de Apel a acordat un nou termen la cererea de suspendare a hotărârii de faliment, iar în aceste condiții gruparea giuleșteană nu va putea evolua în Liga I.

„Era cam ultima speranță să continuăm. Pentru mine lucrurile au fost clare. Asta a fost ultima zi, i-am anunțat și pe jucători. Am avut speranțe că putem să jucăm în Liga I. Mâine va anunța Liga ce se va întâmpla, dar șansele sunt minime, singura variantă e ca Rapid să se înscrie cu juniorii în prima ligă. Noi nu mai putem face contracte, așa că pentru mine a fost ultima zi la Rapid. Le mulțumesc suporterilor, pot să privesc în ochi orice rapidist. Îmi e imposibil să mai rămân, la fel și jucătorilor, pentru că nu se mai pot face contracte”, a declarat Alexa pentru postul Dolce Sport.

Tehnicianul Dan Alexa a preluat formația giuleșteană la sfârșitul lunii august a anului trecut și a reușit promovarea în Liga I. În urmă cu o lună el își prelungise contractul cu FC Rapid pentru încă un sezon.

Curtea de Apel București a amânat miercuri, pentru 24 august, cererea de suspendare a executării silite în cazul falimentului clubului Rapid. În aceste condiții, cel mai probabil formația giuleșteană nu va fi înscrisă în Liga I. Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal a stabilit data de 21 iulie ca termen limită pentru acceptarea sau nu a echipei giuleștene în ediția 2016 — 2017 a Ligii I, în funcție de suspendarea executării hotărârii de faliment.

Situația clubului Rapid a devenit una extrem de dificilă după ce Tribunalul București a dispus intrarea în faliment a SC Rapid SA, societatea care administrează clubul de fotbal cu același nume, în urma unei solicitări venite din partea ANAF. Instanța a ridicat la 13 iunie dreptul de administrare al FC Rapid SA și a dispus dizolvarea societății debitoare. De altfel, lichidatorul judiciar Aurel Brihac a început demersurile pentru dizolvarea societății SC Rapid SA.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.