Imagini șocante surprinse în spitalul din Onești

0

În plin scandal al pacienţilor morţi în Spitalul de Arşi din cauza unor infecţii, apar noi imagini scandaloase. La Oneşti, pisicile maidaneze şi-au făcut culcuş în subsolul clădirii în care sunt internaţi pacienţi diagnosticaţi cu afecţiuni grave.

Un tânăr din Oneşti aflat în vizită la o rudă internată în Secţia de Boli Infecţioase a spitalului din municipiu a surprins imagini incredibile. În timp ce la Bucureşti cadrele medicale sunt anchetate pentru că doi pacienţi au murit după ce au fost infectaţi cu bacterii, unul dintre ei fiind năpădit de viermi, la Bacău pisicile maidaneze şi-au făcut culcuş în subsolul clădirii în care sunt internaţi pacienţi diagnosticaţi cu afecţiuni grave. Şi nu oriunde, în atelierul instalatorului sau în spaţiul destinat centralei termice, ci în spălătoria „sterilă” a secţiei, unde, teoretic, n-ar trebui să intre nici musca, scrie spynews.ro.

Chiar dacă la Oneşti pisicile cotrobăie prin tomberoane după mâncare şi se hrănesc cu şoareci, apoi îşi fac siesta printre aşternuturile bolnavilor, specialiştii în medicină susţin că există reguli stricte în privinţa lenjeriei bolnavilor.

„Depozitarea lenjeriei curate se face în spaţiul destinat acestui lucru, bine aerisit, ferit de umezeală, de praf sau de posibilităţi de contaminare prin insecte sau rozătoare. Acest spaţiu este dotat cu rafturi din material lavabil, etichetate şi numerotate. La predarea lenjeriei aceasta va fi ambalată în saci de plastic transparent, iar transpotul acestora se va face numai pe cărucioare dezinfectate. Lenjeria sterilă se păstrează în recipiente de dimensiuni adecvate, etanşe. Rafturile de depozitare se şterg umed şi se dezinfectează zilnic folosind un dezinfectant pentru suprafeţe. În ambele zone ale spălătoriei, atât în cea murdară cât şi în cea curată, zilnic, după terminarea activităţii se va face o curăţenie și dezinfecţie terminală”, se menţionează într-un document oficial.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.