Întâlnire Putin-Erdogan, în august, în Rusia

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, se vor întâlni în Rusia, la începutul lunii august, a anunțat miercuri Kremlinul, confirmând informațiile apărute în presa turcă, transmite AFP.

‘Dnii Putin și Erdogan au convenit să se întâlnească în primele zece zile ale lunii august’, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, menționând că întrevederea va avea loc în Rusia, data și locul urmând să fie precizate.

Vladimir Putin a discutat telefonic duminică cu Recep Tayyip Erdogan, urându-i o revenire rapidă la stabilitate după tentativa de puci din Turcia și cerându-i totodată să asigure securitatea turiștilor ruși.

În aceeași zi, agenția de presă turcă Anadolu a transmis că președinții Erdogan și Putin intenționează să se întâlnească în prima săptămână din august, fără a da alte detalii.

La rândul său, ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu indica, în luna iulie, că Erdogan s-ar putea deplasa în august la Soci, în sudul Rusiei, pentru o întrevedere cu Putin.

Întâlnirea va fi prima între cei doi lideri după mai multe luni de tensiuni puternice în relațiile dintre Moscova și Ankara, după ce aviația turcă a doborât, în noiembrie, un avion de bombardament rus la granița cu Siria.

În urma incidentului, Rusia a decretat un val de sancțiuni economice împotriva Turciei și le-a cerut cetățenilor săi să renunțe la deplasările turistice în această țară.

Situația s-a calmat însă după ce Erdogan i-a trimis lui Putin o scrisoare de scuze lui Putin, la începutul lunii iunie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.