Volkswagen, profit peste așteptări în 2016!

0

Grupul auto german Volkswagen AG a raportat miercuri un profit semestrial peste așteptări, adăugând însă că a pus deoparte alte 2,2 miliarde de euro pentru a acoperi costul scandalul manipulării emisiilor poluante, transmite Reuters.

Cel mai mare constructor auto european a precizat că în perioada ianuarie-iunie 2016 profitul său operațional a crescut cu 7% până la 7,5 miliarde de euro, grație îmbunătățirii rezultatelor înregistrate de marca VW în perioada aprilie-iunie. Cu toate acestea, ajustat în funcție de costurile riscurilor juridice, profitul operațional a fost de 5,3 miliarde de euro în primul semestru al acestui an, în scădere cu 22% față de 6,8 miliarde euro în perioada similară a anului trecut.

Provizionul de 2,2 miliarde de euro anunțat miercuri are legătură cu înțelegerea convenită de Volkswagen cu autoritățile americane. La finele lunii trecute, Volkswagen a anunțat că a acceptat să plătească aproximativ 15 miliarde de dolari pentru a pune capăt scandalului manipulării emisiilor poluante în SUA.

Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, după ce a recunoscut că, în perioada 2005 — 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Pe ansamblul acestui an, Volkswagen se așteaptă la o scădere a cifrei de afaceri de până la 5% și la o marjă operațională de 5-6%. Grupul auto german nu a oferit alte detalii cu privire la rezultatele pe primul semestru, care urmează să fie date publicității în data de 28 iulie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.