Bușoi o atacă dur pe Firea

0

Președintele PNL București, Cristian Bușoi, a declarat că există riscul unei noi crize în Capitală în ceea ce privește furnizarea apei calde și a căldurii, în condițiile în care primarul general Gabriela Firea nu s-a deplasat încă la Bruxelles pentru a solicita fonduri europene, în vederea rezolvării situației RADET-ELCEN.

„Primăria Capitalei se face că nu înțelege ideea: ideea este că, în plină criză RADET-ELCEN, primarul Firea promitea că în maximum două săptămâni merge la Bruxelles după bani europeni și a uitat să se ducă. (…) În timpul ăsta, RADET pierde 1,2 tone de apă pe oră prin conductele rețelei — după cum declară chiar conducerea RADET și cresc datoriile la ELCEN și ale ELCEN la Romgaz și așa vom ajunge la o nouă criză în care Bucureștiul va rămâne fără apă caldă sau căldură”, a transmis Cristian Bușoi într-un comunicat de presă.

Bușoi susține că din „calendarul de investiții trimis de Primăria Generală la Ministerul Fondurilor Europene” reiese că „este răspunderea Guvernului, nu a Primăriei Capitalei”.

Acesta critică, în context, și etapele anunțate de Primăria Capitalei pentru realizarea proiectului privind „instalația de valorificare energetică a deșeurilor”, pe care-l consideră „necesar ca aerul, pentru că actuala rețea a RADET este învechită”.

„Pe scurt, până în ianuarie 2018, primăria face ‘studii’, iar proiectul îl construiește — atenție! — ‘până în 2022’. Sperăm cu toții să apucăm momentul, peste șase ani, adică cu trei ani peste momentul când doamna Firea va lăsa cu inima sfâșiată Primăria pentru o demnitate de mai mare responsabilitate”, mai afirmă Bușoi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.