Parlamentul turc a aprobat instituirea stării de urgență!

Share:

Deputații turci au adoptat joi fără nicio surpriză starea de urgență decretată cu o zi în urmă de președintele Recep Tayyip Erdogan, după puciul militar ratat de pe 15 iulie.

Parlamentul turc a aprobat formal instituirea stării de urgență, joi. „Puterea poporului a învins puterea tancurilor”, a spus în Parlament prim-ministrul Binali Yildirim după anunțul rezultatului votului, de 346 de voturi pentru și 115 împotrivă.

„Drepturile și libertățile fundamentale sunt suspendate”, și-a exprimat regretul pe contul său de Twitter Sezgin Tanrikulu, din cadrul Partidului republican al poporului (CHP, social-democrat), principala formațiune de opoziție, potrivit Agerpres.

„În acest moment de reconciliere al societății în opoziția privind lovitura de stat, era nevoie de instaurarea stării de urgență?”, a întrebat în parlament Meral Danis Bestas, deputată a Partidului democratic al popoarelor (HDP), o formațiune kurdă. „Starea de urgență decretată în 1987 a fost prelungită de 46 de ori”, a spus ea.

Formațiunea președintelui Erdogan, Partidul justiției și dezvoltării (AKP), dispune de o majoritatea absolută de 317 din 550 de deputați. Alături de formațiunea aceasta a votat și Partidul acțiunii naționaliste (MHP, dreapta, 40 de deputați), notează AFP.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.