Sute de bucureșteni, la căpătâiul lui Radu Beligan!

Share:

Sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului și regizorului Radu Beligan a fost depus, vineri seară, la Biserica Colțea, pentru priveghi.

Zeci de bucureșteni de toate vârstele au venit să-i aprindă o lumânare și să-i aducă o floare, informează Agerpres.

Printre cei care au dorit să participe la priveghi s-au aflat actorii George Ivașcu, managerul Teatrului Metropolis, Răzvan Vasilescu, Magda Catone, Monica Davidescu, Cesonia Postelnicu, Silviu Biriș, Alexandru Bindea, regizoarea Mona Radu, Marina Constantinescu, directoarea Festivalului Național de Teatru.

„Am venit cu gândul de a fi pentru ultima oară alături de maestrul Beligan. Prin plecarea domniei sale dispare o lume. Gândiți-vă că domnia sa a parcurs istoria teatrului românesc aproape 75 de ani, pe scenă. Multele povești pe care dânsul ni le împărtășea, din păcate, nu o să mai aibă cine să le spună. Dumnezeu să-l odihnească și să-i păstrăm memoria vie!”, a declarat George Ivașcu.

„L-am iubit din toată inima mea”, a spus și actorul Răzvan Vasilescu.

Alături de Radu Beligan au fost și trei dintre copiii săi, Lamia, Raluca și Alexandru.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului Radu Beligan va fi depus sâmbătă în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București, între orele 10,00 și 13,00, iar înmormântarea va avea loc în aceeași zi la Cimitirul Bellu

Traficul rutier va fi restricționat sâmbătă, începând cu ora 14,00, pe traseul de deplasare a cortegiului funerar pe traseul dintre Teatrul Național ”I.L. Caragiale” către Cimitirul Bellu.

Actorul Radu Beligan s-a născut pe 14 decembrie 1918 și a murit miercuri la vârsta de 97 de ani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.